Oefenverlies voor Marcley Manuela met zijn Zweedse club Lunds BK

Marclay Manuela (foto) werkt woensdag in Zweden zijn derde oefenduel met zijn nieuwe club Lunds BK af tegen het een klasse hoger spelende Varberg BIOS. In het eigen stadion Klostergårdens IP werd het een 1-3 nederlaag.

Tekst: Alex Pronk

Lunds BK, de ploeg van coach Jimmi Olson, kwam in een gelijk opgaande eerste helft in de 42e minuut op voorsprong door een treffer van de Bosnische doelman Emir Plakalo: 1 – 0. In het tweede bedrijf was Varberg BIOS de bovenliggende partij. Al na twee minuten spelen liet Simon Karlsson Adjei de doelpuntmaker van de thuisploeg kansloos: 1–1. Varberg BIOS verdubbelde de marge al vrij snel. In de 51e minuut scoorde middenvelder Eric Alexander Johansson de 1-2. Daarna waren er over en weer kansen. Ook Manuela kreeg de nodige mogelijkheden om zijn ploeg langszij te brengen. Vlak voor tijd  viel echter de beslissende treffer via de Zuid-Afrikaan Tahreeq Matthews: 1–3.

Vervolg

In het vervolg van de oefenserie speelt Lunds BK aanstaande zaterdag (6 maart) tegen BK Olympic uit Malmö. Deze vereniging is voor Maclay Manuela geen onbekende. Vorig jaar won hij er met zijn vorige club KSF Prespa Birlik nog met 4-1 van, waarbij de Zoetermeerder tweemaal toe scoorde. De wedstrijd wordt weer in het eigen Klostergårdens IP Stadion gespeeld en vangt aan om 13.00 uur.