Oefenvoetbal: Excelsior Maassluis haalt na rust uit tegen Barendrecht

|||||||||||

Excelsior Maassluis pakte dinsdagavond in de oefencampagne een duidelijke winst op Barendrecht. De thuisploeg scoorde alle doelpunten in het tweede bedrijf: 4-0.

Foto’s: Ron Heinen

Bij Excelsior Maassluis kreeg de nieuwe huurling van ADO Den Haag, Nino Noordanus, van trainer Dogan Corneille gelijk een basisplaats. In de eerste helft was er van veel krachtsverschil geen sprake. Kansen kwamen er wel aan beide kanten, maar de rust ging toch in met een 0-0 stand.

Excelsior Maassluis had haar kruit bewaard voor de tweede helft. De openingstreffer van Carlito Fermina kwam niet zonder geluk tot stand, met dank aan de defensie van Barendrecht: 1-0. Niet lang daarna zag Redouan Omar Ouali de bal via paal en lat in het vijandelijke doel verdwijnen: 2-0. Pieter Langendijk was daarna nog tweemaal succesvol, waardoor zijn ploeg met een knappe 4-0 winst van het veld kon stappen.

Zaterdag zet Excelsior Maassluis haar oefencampagne voort en gaat dan op De Hoge Bomen in Naaldwijk op bezoek bij de zondagformatie van Westlandia. Dat duel begint om 14.30 uur.