Oefenvoetbal: TOGB verliest nipt van vv Zwaluwen Vlaardingen

||||||||||||||||||||||||||

Ook op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs vielen in een oefenduel veel doelpunten. Gastheer TOGB verloor in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nipt met 3-4 van het Vlaardingse vv Zwaluwen.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

Op Sportpark het Hoge Land kwamen de gasten vlak na de drinkpauze op 0-1. TOGB-verdediger Figo Eigenraam speelde de bal per abuis in de voeten van Zwaluwen-aanvaller Ukbe Arslan. Arslan rondde het buitenkansje vervolgens af, door de bal achter TOGB-sluitpost Moreno Zwarteveld te schieten: 0-1. Een minuut later was het weer raak voor de gasten. Nu was het Etson Galong die aan het eind van een prima lopende Zwaluwse aanval stond en de bal achter Zwarteveld wist binnen te schieten: 0-2.

Helftwissel

Na de helftwissel stonden er veel nieuwe spelers op het veld bij beide teams. TOGB liet zich direct zien in het tweede bedrijf, maar kwam na een toegekende elfmeter, wel op een 0-3 achterstand. Jazzy Adams schoot vanaf de penaltystip raak: 0-3.

Strafschop

Ook TOGB kreeg na een overtreding op Marcello van Veen een strafschop. Dean Zandbergen liet de Vlaardingse sluitpost Boy de Jong geen kans en zette TOGB op 1-3. TOGB ging op zoek naar meer doelpunten, waarbij ruimte werd weggeven. Bij een door de Vlaardingers afgeslagen TOGB-aanval, stonden er snel voldoende Zwaluwen-aanvallers in de TOGB-zestien. Het was wederom Jazzy Adams die in twee keer succesvol kon afronden: 1-4. De eerste inzet van Adams wist Zwarteveld nog te keren. Op de rebound had de TOGB-sluitpost echter geen antwoord.

Aansluiting

Ook de tweede treffer van TOGB kwam uit een benutte elfmeter. Nadat Dean Zandbergen onreglementair werd gestuit, legde Youri de Winter aan. Ook De Winter liet De Jong geen kans en schoot de elfmeter hard binnen: 2-4. TOGB zette een tandje bij. De energiek spelende Dean Zandbergen wist diep op de Zwaluwse helft de bal te veroveren. De aanvaller zette vervolgens goed door en bediende Anthony Slierendrecht op maat. De buitenspeler schoot de 3-4 met gevoel achter De Jong.

Geannuleerd

TOGB leek via Figo Eigenraam op 4-4 te komen. Na uitstekend werk van Kjell Scheers kwam de bal via twee Vlaardingers voor de voeten van Eigenraam, die de bal in het Vlaardingse-doel schoot. Hoewel de scheidsrechter naar het midden wees, had de assistent “iets” gezien, waardoor de treffer werd geannuleerd. Terecht of onterecht dat blijft natuurlijk altijd de discussie, feit was dat de treffer van TOGB niet telde.

Beide trainers, Mark Schuur van TOGB en Henk de Zeeuw van vv Zwaluwen, weten waar de aandachtspunten voor de komende week liggen. TOGB speelt komende dinsdag in Katwijk waar FC Rijnvogels de volgende tegenstander is. Volgende week zaterdag volgt dan de eerste test in de kwalificatieronde voor de KNVB-beker. TOGB gaat dan op bezoek bij zaterdag Derde Divisionist vv Staphorst. De aftrap op sportpark Het Noorderslag is om 17.00 uur.