Oefenvoetbal: Westlandia en Excelsior Maassluis in evenwicht

||||||||||||||||||||||||

In een oefenduel tegen Tweede Divisionist Excelsior Maassluis kwam de zondagploeg van Westlandia tweemaal op voorsprong, maar moest ook twee keer een tegentreffer incasseren. En dat leverde na negentig minuten een 2-2 eindstand op.

Tekst: Ton Beije            |       Foto’s: Ron Heinen

Voor Westlandia-trainer Cesco Agterberg was het een duel tegen een voormalige werkgever. Ook Jamie den Hartog, nu Westlandia, droeg eerder het shirt van de bezoekers. Excelsior Maassluis begon duidelijk minder dan eerder de afgelopen week tegen vv Barendrecht (4-0 winst). De bezoekers speelden te slordig en een geïnspireerd spelend Westlandia wist dan ook na een kleine twintig minuten aan de leiding te komen door een treffer van Hidde van der Arend, die doelman Ton Boks het nakijken gaf: 1-0.

Ruim tien minuten later kwam de ploeg van trainer Dogan Corneille weer langszij. Het was de van ADO Den Haag gehuurde Nino Noordanus die zijn eerste treffer voor de Tricolores voor zijn rekening nam: 1-1. Die stand bleef staan tot aan het rustsignaal.

Excelsior Maassluis begon na de thee net als bij het begin van het duel. Niet scherp genoeg. Na zo’n tien minuten spelen was Westlandia goed op dreef in de omschakeling. Sergi Roeleveld liet de lange doelman Ton Boks met een boogbal kansloos: 2-1. Excelsior Maassluis dat het iets terug moest doen, liet zich ook meer zien, maar pas twaalf minuten voor tijd viel de – overigens verdiende – gelijkmaker. Pieter Langedijk was met een vrije trap van net buiten het strafschopgebied succesvol door de bal in de kruising te laten verdwijnen: 1-1.

Dinsdag spelt Excelsior Maassluis haar volgende oefenduel, als het op eigen veld om 20.00 uur aantreedt tegen Jong Sparta. Westlandia neemt die dag deel aan het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO (aan de Mgr. Nolenslaan) en begint om 20.00 uur aan de wedstrijd tegen Scheveningen.