Oranje Futsal speelt laatste oefenwedstrijden voor EK 2022 tegen Oostenrijk

Oranje Futsal (Nederlands zaalvoetbalteam) speelt op zaterdag 8 januari en zondag 9 januari twee oefenwedstrijden tegen Oostenrijk. Dit zijn de laatste oefenwedstrijden in de voorbereiding op het EK 2022 in eigen land.

De wedstrijden worden gespeeld op de KNVB Campus in Zeist en beginnen om 19.00 uur. Vanwege de coronarestricties zijn de wedstrijden besloten voor publiek. De eerste wedstrijd tegen Oostenrijk, op zaterdag 8 januari, is live te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van OnsOranje. De tweede oefenwedstrijd is niet te zien via een livestream en wordt gespeeld ‘achter gesloten deuren’.

Oranje op het EK 2022

UEFA Futsal EURO 2022 wordt vanaf woensdag 19 januari gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.

Wedstrijden Oranje

Oranje Futsal speelt op het EK 2022 in groep A tegen Oekraïne, Portugal en Servië. Oranje Futsal trapt het UEFA Futsal EURO 2022 op woensdag 19 januari om 20.30 uur af met een wedstrijd tegen Oekraïne. Vervolgens speelt Oranje op zondag 23 januari om 17.30 uur tegen Portugal en op vrijdag 28 januari om 20.30 uur tegen Servië. De drie groepswedstrijden van Oranje worden gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam.

(Bron: KNVB)

Lees verder