Oranje Vrouwen Onder 20 knap gelijk tegen toernooiwinnaar Amerika

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 20 jaar heeft in de laatste wedstrijd van het toernooi om de Sud Ladies Cup met 2-2 gelijkgespeeld tegen Amerika. Een uitstekend resultaat tegen het topland, dat zich dankzij het ene punt tot toernooiwinnaar mag kronen.

Vrouwen onder 20 was neergestreken in het Zuid-Franse Aubagne voor het prestigieuze toernooi om de Sud Ladies Cup. Het is er bloedheet, vooral tijdens de middagwedstrijd, maar dat is alleen maar goed omdat de speelsters zo kunnen wennen aan de omstandigheden in Costa Rica waar ze over ruim een maand naar toe reizen om deel te nemen aan het WK.

Lastig

,,We hebben tegen Amerika een heel goede pot op de mat gelegd”, liet coach Roos Kwakkenbos weten aan OnsOranje. ,,We hebben het beste tot het laatst bewaard. Alleen de eerste tien minuten hadden we het lastig. Daarin scoren zij ook. Een beetje knullige goal na een corner die niet goed wordt weggewerkt.”

Oefening

Zo bleef het 2-2 en dat punt was precies voldoende voor Amerika om de Sud Ladies Cup te winnen. Maar bij een gelijkspel worden er dit toernooi ook strafschoppen genomen voor een extra bonuspunt. In het kader van de voorbereiding op een eindtoernooi is dat natuurlijk een welkome oefening voor de speelsters omdat je toch de wedstrijddruk voelt. Beide teams bleven foutloos in de eerste serie van drie penalty’s. Uiteindelijk trok Amerika bij het om en om nemen met 5-4 aan het langste einde.

Liz Rijsbergen

Amerika scoorde al na vijf minuten dus de 1-0 via Michelle Cooper. Zeven minuten later zorgde Danique Noordman voor de gelijkmaker: 1-1. Na dik een half uur spelen kwam Oranje Onder 20 op voorsprong door een treffer van Ziva Henry. Na rust scoorde Jaedyn Shaw namens Amerika de gelijkmaker: 2-2. ADO Den Haag-speelster Liz Rijsbergen (foto) werd in de zeventigste minuut vervangen door Zera Hulswit. Louise van Oosten van de Haagse club kwam dit duel niet in actie.