Oud-prof Josimar Lima sluit aan bij CION

Bij CION, de ploeg van de Haagse trainer Ricky van den Bergh, gaat oud-prof Josimar Lima (foto) volgend seizoen zijn wedstrijden afwerken. Bij de oud-prof, die als voormalig international van Kaapverdië in het shirt van de “Blauwe Haaien” speelde, zal het blauwe CION-shirt zeker niet misstaan.

Trainer Ricky van den Bergh: ,,Ik ben superblij met deze aanwinst, ik wilde Josimar eigenlijk al eerder in mijn team. Nu is het gelukt en halen we een brok ervaring in huis. Met zijn lengte, leiderscapaciteiten en voetbalkwaliteiten is het zeker een aanwinst voor onze groep.”

Debuut

Lima maakte zijn debuut in de Eredivisie voor Willem II en speelde onder meer voor VVV Venlo, FC Emmen Al-Shaab (VAE) en FC Lathi in Finland. Over twee periodes speelde Lima voor FC Dordrecht en schopte het zelfs tot aanvoerder van de Schapenkoppen. In zijn jeugdjaren speelde hij in Schiedam voor SVV, voordat hij opgemerkt werd door de BVO’s. Nadat de boomlange Lima het betaalde voetbal vaarwel had gezegd, kwam hij uit voor ASWH en dit seizoen Deltasport.

Positief gesprek

,,Ik kende al een aantal spelers in de selectie, zoals Joey van der Velden en Bryan Struis en na een positief gesprek met de trainer heb ik besloten de oversteek te maken. CION staat bekend als een echte Vlaardingse familieclub, waar het leeft op zaterdag voor jong en oud, daar wil ik graag onderdeel van zijn”, zegt Lima op de clubsite. ,,Ik hoop dat we er volgend seizoen een mooi seizoen van gaan maken, met een kampioenschap in 2023.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder