Sil van Ooijen (HVC’10) ‘talent van het jaar’ op Westlands Voetbalgala

|

Op het Westlands Voetbalgala, dat voor het eerst in drie jaar weer in Unicum Elzenhagen te Poeldijk kon worden georganiseerd, heeft de jonge HVC’10- spits Sil van Ooijen (21) de titel “Talent van het Jaar” in de wacht gesleept.

Tekst: Cees van der Pol

Van Ooijen maakte inderdaad een indrukwekkend seizoen door. In het begin van de competitie scoorde hij aan de lopende band, maar hij raakte zwaar geblesseerd in de avondinhaalwedstrijd thuis tegen SVC’08. De wedstrijden waarin hij niet kon spelen, leverden HVC’10 vijf nederlagen op, maar in de spannende nacompetitie was Van Ooijen weer fit en present en hij scoorde vier doelpunten in de drie extra wedstrijden. HVC’10 betaalt de prijs voor zijn sterke seizoensoptreden, want FC ’s-Gravenzande haalde hem voor het komende seizoen binnen.

sv Honselersdijk

HVC’10 werd voor het prachtige seizoen dat de Hoekse ploeg uiteindelijk toch speelde, niet beloond met de titel voor de beste Westlandse ploeg van het jaar. Die ereprijs ging naar sv Honselersdijk, dat na een hopeloos begin van de competitie onder André Lourens toch de nacompetitie in de eerste klas haalde.

Bram Sommeling

Keeper Jari Duijvestijn van Westlandia-zaterdag was de beste doelman volgens de jury en de prijs voor de beste voetballer van het Westland ging zoals verwacht naar Bram Sommeling (foto hierboven) van FC ’s-Gravenzande, die ook al ‘Hoekse roots’ heeft, maar al op jonge leeftijd bij FC ’s-Gravenzande speelde.

Ook de prijs voor de Westlandse goalgetter werd uitgereikt: Angelo Zwirs (25) van Quintus maakte in de vierde klas F, waarin sv Houtwijk kampioen werd, 33 doelpunten. FC ’s-Gravenzande wist ook hem te strikken om de aanval van de hoofdklasser nog sterker te maken.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder