sv Honselersdijk-toernooi: MVV’27 klopt HVC’10, sv Honselersdijk gelijk

|||||||||

In het Club van Honsel-toernooi van sv Honselersdijk moest HVC’10 voor de tweede keer binnen enkele maanden het onderspit delven tegen MVV’27. Je kunt dan ook gewoon stellen dat de Maaslandse ploeg HVC’10 niet erg ligt.

Tekst: Cees van der Pol       |       Foto’s: Koos Ophorst

MVV’27 – HVC’10

Twee maanden geleden bij de Westland Cup verloor HVC’10 ook al, toen met 4-0. Fysiek werd de ploeg van Piet Boon ook nu afgetroefd, want de Maaslanders zetten vanaf het eerste begin hoge druk en gaven de voorhoede van HVC’10 nauwelijks kans om in haar spel te komen.

Irritatie

Het wekte irritatie op omdat scheidsrechter Mike van Dam (Pijnacker) daar volgens de Hoekse spelers te weinig tegen op trad. Op de rand van het strafschopgebied gaf hij na tien minuten een gemakkelijke vrije trap en routinier Dennis Louter weet daar meestal wel raad mee. Hij omzeilde keurig de muur en passeerde daarmee ook Khalid El Menkouzi. Vier minuten later lag nummer twee achter de Hoekse doelman. Reurink kreeg op het middenveld geen vrije trap bij een overtreding, MVV’27 voetbalde door de verdediging en de nieuwe spits Wouter van Alphen knalde hoog en hard in: 2-0. Er waren op dat moment veertien minuten gespeeld. Het doelpunt leidde tot irritatie binnen de lijnen, maar het leverde HVC’10 alleen een paar gele kaarten op. Het ging er zeker niet beter door voetballen en daardoor kreeg MVV’27 nog twee dotten van kansen.

Drinkpauze

In de warmte van de nazomerhitte kwam een drinkpauze HVC’10 goed van pas. Het kreeg weer wat meer grip op de partij. In de dertigste minuut maakte Beau van der Toorn zijn eerste HVC’10-doelpunt. Zijn schot werd aangeraakt door een verdediger, waardoor doelman Mark van Barneveld kansloos werd: 1-2. Nadat eerst nog MVV’27 een enorme kans had gemist, werd een fraaie aanval van HVC’10 vijf minuten voor rust de aanleiding voor de gelijkmaker. Kyrill Slutskyy, aangespeeld op rechts, zag Mitchel Bouwhuis in het gat duiken en de kleine middenvelder maakte een vrijwel identieke goal als vorige week zaterdag: 2-2. Maar de Hoekse ploeg had precies 33 seconden plezier van die gelijkmaker, want centrale verdediger Len van Ooijen trapte finaal mis en MVV’27 speelde het keurig uit met weer Wouter van Alphen (ex-Naaldwijk) als uiteindelijke afmaker 2-3

Geen doelpuntrijk vervolg

Wie gedacht zou hebben dat het na de rust wel weer een doelpuntenfestijn zou worden, kwam bedrogen uit. HVC’10 wisselde net als afgelopen zaterdag tegen Neptunus-Schiebroek zeven spelers. Ook Marcel van Wieren (MVV’27) husselde zijn ploeg op vele momenten. Beter werd het spel er natuurlijk niet op. Wat opviel waren de twee gillende trainers, een scheids die het tempo uit de wedstrijd haalde en af en toe overtredingen die je in dit soort wedstrijden liever niet ziet. Het leverde Kay van den Bos zijn tweede geel op (terecht), maar enkele overtredingen aan Maaslandse kant waren toch ook wel goed voor een kaart. Een overtreding op Jorn Groothuizen werd wel bestraft met geel voor een Maaslandse middenvelder.

Lange ballen, gauw naar huis

Toen HVC’10 met tien man kwam te staan, was de wedstrijd wel gespeeld. Ook daarvóór werd door de Hoekse ploeg steeds geprobeerd met lange ballen de voorhoede aan te spelen. Dave Kram kreeg daarbij een enkele gelegenheid door te breken, maar hij kwam niet tot een afronding, omdat de centrale verdediger van MVV’27 resoluut ingreep. Ook de Maaslanders gingen lange ballen spelen om de overwinning uit het vuur te slepen. Omdat HVC’10 bleef aanvallen voor de gelijkmaker, kreeg de tegenstander ruimte tegen drie verdedigers, maar ook MVV’27 kon niet meer scoren. Zo werd de tweede helft van een erg teleurstellend niveau. Dat mocht vooral HVC’10 zich aantrekken.

Albert Hein

De enige Hoekenees, die blij van het veld stapte, was MVV-trainer Marcel van Wieren, die voorheen assistent was van Henk de Zeeuw bij HVC’10. Quote van de week: “Zo, ik kan deze week rustig boodschappen halen bij Albert Hein.” MVV’27 verloor zaterdag nog met dezelfde cijfers van vv Maasdijk.

HVC’10 vervolgt zaterdag het toernooi met de wedstrijd tegen sv Honselersdijk. Er zal uit een ander vaatje moeten worden getapt als de ploeg van Piet en Henk Boon niet net als vorig jaar tegen de eersteklasser met een grote nederlaag van het veld stapt. De Hoekse vorm is er duidelijk nog niet. Met zeven doelpunten tegen in twee wedstrijden zijn de Hoekenaren achter behoorlijk kwetsbaar.

sv Honselersdijk – Naaldwijk

sv Honselersdijk speelde een slordige wedstrijd tegen Naaldwijk. De eersteklasser van trainer André Lourens kwam niet verder dan een voor de gastheer teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Tom van Veen had na twintig minuten spelen sv Honselersdijk nog wel op een 1-0 voorsprong gezet, maar Naaldwijk wist langszij te komen via Tim Zwinkels. In die stand kwam geen wijziging meer. Naaldwijk treedt zaterdag op het Club van Honsel-toernooi aan tegen MVV’27 en sv Honselersdijk, zoals eerder vermeld, tegen HVC’10.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder