Veld Coventry City onveilig, vrije zondag voor Leidenaar Gustavo Hamer

|

Leidenaar Gustavo Hamer (25) hoefde zondag niet in actie te komen met zijn club Coventry City. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in de Championship, het tweede niveau in Engeland, in de Coventry Building Society Arena tegen Rotherham United, werd afgelast vanwege de staat van het grasveld.

Tekst: Peter Petit

Die grasmat werd na een inspectie door een lokale scheidsrechter afgelopen vrijdag onbespeelbaar en onveilig verklaard. De vele activiteiten afgelopen week van de Commonwealth Games, de Gemenebest Spelen en de vele concerten die eerder deze zomer in het Arena stadion van Coventry werden gehouden, zijn er de oorzaak van dat het veld zondag voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen onbespeelbaar werd verklaard. Op haar website laat de club weten dat, tot haar teleurstelling, de aanleg van een nieuw veld afgelopen zomer, helaas niet is doorgegaan.

De in Brazilië geboren, maar op vroege leeftijd naar Nederland verhuisde Hamer, komt sinds het seizoen 2020-2021 uit voor Coventry City, waar hij zich in korte tijd reuze populair heeft gemaakt onder de supporters van ‘The Sky Blues’, die hem uitriepen tot beste speler van de club in het seizoen 2021-2022.

ADO-jeugd

De 1.69 lange middenvelder, begon met voetballen bij RKVV Meerburg in Zoeterwoude. Na één jaar bij de jeugd bij ADO Den Haag, waar men hem te klein vond, genoot hij zijn verdere opleiding bij Feyenoord, waar hij niet echt uit de verf kwam. Na door Feyenoord uitgeleend te zijn aan FC Dordrecht, verhuisde Hamer naar PEC Zwolle. In twee seizoenen speelde hij vijftig duels waarin hij tot een score kwam van vier goals. Spelen in Engeland was altijd een droom geweest voor de oud-speler van Oranje onder 18 en onder 20. Toen Coventry zich meldde hoefde Hamer dan ook niet lang na te denken om het aanbod uit Engeland met beide handen aan te pakken. Coventry betaalde een transfersom aan PEC Zwolle om het nog één jaar doorlopende contract af te kopen. Eerder dit jaar verlengde Hamer zijn contract bij Coventry City tot de zomer van 2024. In de eerste wedstrijd van het seizoen vorige week tegen in en tegen Sunderland (uitslag 1-1), pakte de altijd felle Hamer zijn eerste gele kaart van het seizoen.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: Coventry City)

Lees verder