Vierde Divisie (za): FC ’s-Gravenzande houdt volle buit in eigen huis

||||||||

Na de oefenperiode met wisselende resultaten is de competitie 2022-2023 weer van start gegaan. FC ’s-Gravenzande doet dat vanaf dit seizoen in de Vierde Divisie A, de term Hoofdklasse is vervallen. Wat het zal het gaan worden, niemand die het vooraf kan zeggen. Dit seizoen zijn er zes clubs nieuw voor FC ’s-Gravenzande.

Tekst: Jan Hoogenraad        |       Foto’s: Pieter Vermeer

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Roy Vermolen in het zonnetje gezet vanwege zijn 250e wedstrijd voor FC ‘s-Gravenzande. Naast bloemen ontving hij een fraai bord met inscriptie en een ingelijst shirt.

Na de aftrap zocht Poortugaal direct de aanval en was net iets scherper dan de thuisploeg. Na een snelle uitbraak over rechts schoot Qrushinco Rosina de bal in het zijnet. In de elfde minuut was sv Poortugaal weer dicht bij de openingstreffer toen Sam van Nies ineens voor doelman Jurrian Jouvenaar opdook, maar hij wist in tweede instantie de bal toch onder controle te krijgen. De felheid van de gastploeg uitte zich ook in een aantal overtredingen, dat met geel werd bestraft. In de zestiende minuut kwam FC ’s-Gravenzande toch op voorsprong. Na een overtreding op Frank Broos in het strafschopgebied van Steven Hamann vond scheidsrechter van Dijk dat voldoende voor een penalty. Die werd door Broos prima benut: 1-0.

Maar die voorsprong duurde maar twee minuten, want aan de andere kant was het na een verdedigingsfout Sam van Nies die ineens vrij voor Jurrian Jouvenaar stond en het prima afrondde: 1-1. Een inzet van Angelo Zwirs op aangeven van Twan van Meerten ging via de sv Poortugaal-doelman over in de twintigste minuut. Drie minuten later gebeurde voor het ’s-Gravenzandse doel hetzelfde. Een fraaie omhaal van Jeffrey Duijnstee werd met een knappe reflexbeweging door Jurrian Jouvenaar over de lat getikt. Nadat Joseph Goncalves een kans niet wist te verzilveren voor FC ’s-Gravenzande was het vijf minuten voor rust Jurrian Jouvenaar die een achterstand wist te voorkomen. Maar in blessuretijd kwam die treffer er alsnog toen Sam van Nies raak schoot: 1-2.

Tegenvaller voor sv Poortugaal was het uitvallen van doelpuntenmaker Sam van Nies, hij raakte geblesseerd aan zijn enkel en kon niet verder. De 2-2 stand liet niet lang op zich wachten. In de 47e minuut mocht Joseph Goncalves een hoekschop nemen en in een overvol strafschopgebied kopte Max Stofkooper de bal in eigen doel: 2-2. De felheid bij de gastploeg was een beetje weg en zo kreeg de thuisploeg ook wat meer kansen. Een schot van Bram Sommeling was te zacht en bovendien recht op doelman Nooteboom. In de zeventigste minuut kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong. Een goed genomen vrije trap van Joseph Goncalves werd fraai door Daan van Unen bij de tweede paal binnengekopt: 3-2.

Tien minuten voor tijd had invaller Ardi Luijendijk de wedstrijd al kunnen beslissen, maar hij was te weifelend en miste. Met enkele verse krachten probeerde sv Poortugaal nog een gelijkspel in de wacht te slepen. Een vrije trap van Shakur Zichem schoot hij laag over de grond in het     strafschopgebied, maar niemand kon de bal uiteindelijk het laatste tikje geven. In blessuretijd nog een kans voor de thuisploeg toen invaller Nick Ruigrok goed inschoot, maar met enige moeite voorkwam Marvin Nooteboom voor sv Poortugaal een grotere achterstand. Het bleef bij 3-2.