Vrouwen: ADO Den Haag eindigt op vierde plaats, ruime zege voor RKAVV

De beloftencompetitie werd door ADO Den Haag afgesloten met een nederlaag tegen FC Twente. RKAVV boekte een zeer fraaie zege op Zuidland. Ook DSVP was bij ARC aan de winnende hand. RKDEO en SEP moesten beide genoegen nemen met een gelijkspel.

Beloftencompetitie

De beloften van ADO Den Haag verloren van het afsluitende duel met 2-0 van FC Twente. De Haagse vrouwen eindigden door de nederlaag op een vierde positie in de eindklassering.

1e klasse C

SEP speelde een uitduel bij Winkel. De ontmoeting tussen beide laagvliegers bleef verstoken van doelpunten. Winkel had de beste kansen, maar de Delftse vrouwen namen uiteindelijk een punt meer naar huis. SEP staat ondanks het veroveren van een punt nog steeds op een voorlaatste positie.

Dat is altijd nog een plek hoger dan RKDEO, dat tegen Buitenveldert 2 een prima eerste helft speelde. Na een 0-0 ruststand kregen de Amsterdamse bezoeksters de overhand. Toch was het RKDEO dat de score kon openen met een rommelig doelpunt. De treffer van aanvoerster Carolina Nepomuceno in de 83e minuut was niet voldoende voor de winst. Buitenveldert 2 kwam in de extra tijd nog op gelijke hoogte: 1-1.

2e klasse B

DSVP is nog steeds de hoogst geklasseerde ploeg uit de regio. De club uit Pijnacker was in Alphen aan den Rijn de nummer drie van de ranglijst de baas. DSVP versloeg ARC met 1-3.

Ook RKAVV was aan de winnende hand. Zuidland, dat net boven de club uit Leidschendam stond, kreeg met maar liefst 7-1 klop. Romy van der Helm was met drie treffers goed op schot. Ook Nina van der Hoeven (2x), Zoey van der Hulst en Michelle Hersmis waren doeltreffend.

Ariston’80 moest haar meerdere erkennen in het sterke Sleeuwijk. De studentes maakten het spel, maar kregen in de eerste helft twee treffers om de oren: 2-0. Ook na de thee bleef Ariston’80 het spel maken, maar weer was het de thuisclub die veel effectiever was en de 3-0 binnenschoot. Lara Notenboom zorgde voor een 3-1 eindstand.

Lege handen

Ook Die Haghe stond met lege handen na de wedstrijd tegen FC Maense. De Rotterdamse vrouwen wonnen met 3-0. sv Den Hoorn hield het eerste half uur gelijke tred met koploper Jodan Boys. Na een 1-0 achterstand kon Renée van Drongelen na een hoekschop de 1-1 binnenschieten. In de laatste tien minuten voor de rust scoorde de Goudse thuisploeg twee keer. Na de thee was het ook vlot twee keer raak voor Jodan Boys en kwam de eindstand op 5-1. De wedstrijd was gespeeld en beide teams kwamen niet meer tot scoren.

3e klasse B

SEP 2 kon tegen Football Factory niet voor een verrassing zorgen. De hekkensluiter uit Delft hield de schade wel beperkt tot een 0-1 nederlaag. Ook RKDEO 2 ging onderuit. In Nootdorp bleek DSOV te sterk. RKDEO nam door Rowena van Heijningen nog wel een 1-0 voorsprong. Na negentig minuten voetballen stond een 1-3 uitslag op het bord.

3e klasse E

FC ’s-Gravenzande had de overhand in de eerste tien minuten tegen koploper Forum Sport. Na een kleine omzetting aan de kant van de Voorburgse vrouwen waren de rollen omgedraaid.  Uit een prima steekpass scoorde Eline Hoogteijling de 1-0. Forum Sport had het duel onder controle en liep verder uit naar 3-0 door treffers van Ginger Wouters en weer Eline Hoogteijling. In de tweede helft wilde Forum Sport de score verder opvoeren, maar bleef steken op een doelpunt van Roxy Visser: 4-0.

Afstandsschot

Lyra had in voorgaande wedstrijden wat last van opstartproblemen. Tegen Concordia was daar geen sprake van en stond het binnen vijf minuten al 2-0. Een schitterend afstandsschot van Lisanne van den Berg werd gevolgd door een doelpunt van Dione van Loenen. Concordia speelde daarna met lef en durfde vooruit te voetballen. Lyra gaf daarentegen weinig weg. Na bijna een half uur spelen kwam de club uit Delft op 2-1 door een doelpunt van Emma van Velden. Lyra kreeg in het laatste uur nog een aantal heel grote kansen om de score verder uit te bouwen. Ook Concordia kreeg nog een paar mogelijkheden, maar de overwinning van Lyra kwam niet meer in gevaar.

Onderspit

De reserves van DSVP moesten het onderspit delven tegen FC Rijnvogels 2. De ploeg uit Katwijk keerde met een nipte 0-1 overwinning huiswaarts. Sportclub Monster kreeg er flink van langs tegen sv Charlois. In Rotterdam kwam een 10-0 eindstand op het scorebord. Het duel tussen Maasdijk en Foreholte werd niet gespeeld. De Westlandse vrouwen konden geen team op de been brengen.