Vrouwen: Dertiende nederlaag voor RKDEO, Ariston’80 pakt dure punten

|||||||

Voor RKDEO was er in de eerste klasse weinig eer te behalen tegen SDO. De Nootdorpse vrouwen werden op een dikke nederlaag getrakteerd. In de tweede klasse pakten Die Haghe en Ariston’80 belangrijke zeges in de strijd om uit de onderste regionen weg te komen.

Tekst: Roland van der Linden                |        Foto’s: Alex Pronk

1e klasse C

RKDEO kon op eigen veld geen potten breken tegen SDO. Al uit de eerste aanval van de bezoekers viel een treffer en bij rust was de achterstand al opgelopen naar 0-3. Na rust viel al binnen tien minuten de vierde tegentreffer en was de wedstrijd gespeeld. Na de 0-5 kon Ginger van der Voort een doelpunt voor de thuisploeg scoren. Vervolgens was het de beurt aan Diana Nepomuceno om de 2-5 aan te tekenen. SDO had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 2-6.

2e klasse B

Ariston’80 leverde ook knap werk af met een 2-0 overwinning op ARC. De studentes begonnen met hoge druk te zetten. Uit mooie aanvallen schoot Nina van Tent de bal tot twee keer toe over de keeper heen en verdween de bal net onder de lat het doel in: 2-0. Na een half uur spelen ging ARC meer druk zetten, maar de verdediging van Ariston’80 hield stand. De thuisploeg kreeg zelf nog een aantal goede kansen, maar de stand bleef 2-0.

DSVP stuurde Zuidland met lege handen naar huis. De thuisclub was met 4-1 duidelijk de bovenliggende partij. Die Haghe pakte een zeer belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. De Haagse vrouwen versloegen subtopper IFC met 2-1.

sv Den Hoorn begon goed tegen RKAVV en drukte de Leischendamse vrouwen in de verdediging. Na een kwartier spelen kreeg RKAVV ook wat kansen en vlak voor rust viel de 0-1 door een doelpunt van Zoey van der Hulst. Na de thee was sv Den Hoorn niet echt scherp en liep RKAVV uit naar een 0-5 voorsprong. Zoey van der Hulst, Nina van der Hoeven, Romy van der Helm en Jessie van Leeuwen waren trefzeker. Renée van Drongelen bepaalde de eindstand daarna op 1-5.

3e klasse B

Het duel tussen Taurus en RKDEO 2 mondde uit in een doelpuntenfestijn. In de eerste helft bleef de stand nog beperkt tot een 2-0 voorspong voor de thuisspelende studentes door twee treffers van Susanna Stam.

Na de thee scoorden beide teams er lustig op los en kwam een 6-5 eindstand op het scorebord. Sijmen de Vries (2x) en Susanna Stam (2x) schoten Taurus naar een 6-2 voorsprong. Daarna kwam RKDEO 2 nog gevaarlijk dichtbij door treffers van Jona Regales, Britt van der Plank (strafschop) en Rowan van Heijningen: 6-5.

SEP 2 vond weer aansluiting bij de andere staartploegen dankzij een 4-2 overwinning op RVC’33. De Delftse vrouwen kwamen voor de rust op een 2-1 voorsprong door doelpunten van Petra Hollander en Simone Bosveld. In de tweede helft kwam SEP 2 niet meer in de problemen. Marlinde Bulsink en Julia Wilbers voerden de score op naar 4-1, voordat RVC’33 nog iets terug kon doen: 4-2.

3e klasse E

De beginfase van het duel tussen DSVP 2 en Lyra was moeizaam, maar ging wel gelijk op. Beide teams kregen kansen, waarvan DSVP als eerste er één kon benutten. Een voorzet van Felicia Kaptein werd door Maritha Roeten in het doel geschoten. Nikki van den Bos schoot Lyra vervolgens weer op gelijke hoogte. In de tweede helft scoorde Felice Hanssen uit een mooie aanval de 2-1 maar Kelly Verbeek kopte Lyra weer op gelijke hoogte. Voor de derde keer nam de club uit Pijnacker de leiding, weer was Maritha Roeten doeltreffend. Het was niet voldoende voor de winst. Puck de Koning bracht de 3-3 eindstand op het scorebord.

Maasdijk kon de punten niet in eigen huis houden tegen het tweede team van FC Rijnvogels. De bezoeksters uit Katwijk vertrokken met een 1-2 overwinning huiswaarts. De streekderby tussen Sportclub Monster en FC ‘s-Gravenzande werd niet gespeeld. De thuisploeg kon geen team op de been brengen.