Vrouwen: Die Haghe langs Ariston’80, Forum Sport te sterk voor Lyra

Die Haghe boekte een belangrijke overwinning op Ariston’80 en is daardoor hekkensluiter af. Graaf Willem II kwam twee keer in actie in twee dagen. Beide duels leverden een 1-0 nederlaag op. Het topduel tussen Forum Sport en Lyra werd een prooi voor de thuisclub.

2e klasse B

Die Haghe kon de laatste plaats overdoen aan sv Den Hoorn door een overwinning op Ariston’80. De studenten kregen op Ockenburgh met 2-0 klop. Die Haghe naderde de tegenstander tot op twee punten en hebben nog een wedstrijd tegoed tegen DSVP.

3e klasse B

Antibarbari kwam tegen SEP 2 binnen een aantal minuten met 0-1 voor door onoplettendheid in de verdediging. Daarna had de Delftse ploeg het betere van het spel en maakten Annemijn Kreffer en Julia Wilbers er voor de rust 1-2 van. Na de thee was het weer Antibarbari, dat als eerste scoorde: 2-2. SEP kwam nog wel met 3-2 voor, maar moest het na een grove overtreding stellen zonder Annemijn Kreffer. Met alle wissels gebruikt moest SEP verder met tien man. Antibarbari sloot het duel af met een 5-3 zege.

3e klasse E

De topper tussen Forum Sport en Lyra eindigde op dinsdagavond in een 1-0 overwinning voor de Voorburgse vrouwen. Forum Sport schudde met de zege Lyra af als kandidaat voor de titel. sv Charlois staat tweede met zeven punten achterstand en twee duels minder gespeeld. Op dezelfde avond speelde Maasdijk een uitduel bij Graaf Willem II-VAC. Maasdijk trakteerde de hekkensluiter op een 0-1 nederlaag.

Graaf Willem II-VAC kwam een dag later weer in actie. Nu was FC Rijnvogels 2 de tegenstander. Het resultaat was hetzelfde. In Katwijk eindigde het duel weer in een 1-0 nederlaag.

Concordia kon tegen Sportclub Monster haar tweede overwinning van het seizoen noteren. Op de Brasserskade namen de bezoeksters de leiding, maar nog in de eerste helft kwam Concordia terug in het duel. Een fraaie steekpass van Luna van der Wal werd door Zoë Gerritsen koelbloedig afgerond. Na de rust liet Luna van der Wal de keepster van sc Monster kansloos met een afstandsschot: 2-1. Het werd nog even spannend, maar de keepster van Concordia hield haar doel schoon. De score liep daarna op naar 4-1. Een ziedend schot van Pippa van Bruggen werd door Zoë Gerritsen in de rebound binnengeschoten. Uit een hoekschop van Kayanat Bokhari knikte Luna van der Wal de 4-1 binnen.