Vrouwen: Knappe zege voor DSVP, Taurus blijft aan winnende hand

In de Beloftencompetitie ging ADO Den Haag onderuit in het uitduel bij FC Twente. Ook voor SEP viel er weinig eer te behalen tegen de Tukkers. Positiever nieuws was er bij DSVP, dat Sleeuwijk aan de zegekar bond. Taurus won voor de derde keer op rij en staat nu stevig in de middenmoot.

Beloftencompetitie

Voor ADO Den Haag liep het uitduel bij FC Twente niet goed af. De groengele formatie ging in Enschede met 2-1 onderuit, maar staat ondanks de nederlaag nog steeds op een derde positie.

1e klasse C

SEP kon geen potten breken tegen topploeg De Tukkers. De Delftse vrouwen moesten op Sportpark Tanthof Zuid met 0-4 het hoofd buigen. SEP, dat aankondigde volgend seizoen naar de zaterdagcompetitie over te stappen, staat op een voorlaatste plaats.

2e klasse B

Rode lantaarndrager Die Haghe was niet opgewassen tegen het sterke Jodan Boys. De koploper uit Gouda was op Ockenburgh met 0-3 duidelijk de betere ploeg. Ook RKAVV moest een 3-0 nederlaag incasseren. GJS bond de Leidschendamse vrouwen aan de zegekar.

DSVP sloot het duel met Sleeuwijk af met een 2-1 overwinning. Een knappe prestatie tegen de veel hoger geklasseerde ploeg. De openingstreffer van de club uit Pijnacker kwam op naam van Iris van der Meer. Ariston’80 deed goede zaken in de strijd tegen degradatie door concurrent FC Maense met 2-0 te verslaan.

Slap

sv Den Hoorn kwam al na vijf minuten spelen op een 0-1 voorsprong tegen Zuidland. Uit een steekbal scoorde Joyce van Vliet. sv Den Hoorn gaf niet veel weg, maar moest door een kleine fout tien minuten voor de rust de gelijkmaker incasseren. In de tweede helft begonnen de bezoekers slap, waardoor Zuidland de 2-1 kon bijschrijven. sv Den Hoorn herpakte zich en gaf Zuidland geen kans meer. De terechte gelijkmaker kwam op naam van Chiara Mieloo: 2-2.

3e klasse B

Taurus blijft maar goed presteren. De studentes hebben de weg omhoog goed gevonden. Tegen SJC speelde Taurus de eerste helft dominerend. De openingstreffer van Lisa de Boer halverwege het eerste bedrijf werd snel gevolgd door een doelpunt van Saskia Vuijk. Was Tops bij de eerste twee treffers nog de aangever, vlak voor rust kon ze zelf voor de 3-0 zorgen. In de tweede helft zakte het spel van Taurus wat in en ging de Delftse club mee in de traagheid van de tegenstander. In de slotfase scoorde Carolien de Koning van een grote afstand de 4-0.

Gelijkspel

De reserves van RKDEO hielden het sterke Antibarbari op een 2-2 gelijkspel. De Rotterdamse tegenstander moest twee keer van een achterstand terugkomen. Jona Regales bracht de eerste treffer op het bord en vlak voor de rust zorgde Diana Nepomuceno voor een 2-1 voorsprong. Na de thee moesten de Nootdorpse vrouwen alsnog de 2-2 incasseren.

Ook SEP 2 kwam een gelijkspel overeen. In het uitduel bij Overbos 2 hadden de bezoeksters dankzij treffers van Julia Wilbers, Cheyenne Raadtgever en Evelien Roelse een 1-3 voorsprong opgebouwd. Na de 2-3 kwam in de slotminuut dankzij een onterechte strafschop de 3-3 op het scorebord.

3e klasse E

Lyra opende door een mooie treffer van Puck de Koning al snel de score tegen FC Rijnvogels 2. Al snel scoorde de ploeg uit Katwijk tegen en was de stand weer 1-1. Tien minuten voor de rust speelde Zoë van der Akker zich vrij en speelde Puck de Koning aan, die de 2-1 op het bord bracht. Een kwartier in de tweede helft viel de 2-2. Lyra herpakte zich goed en scoorde twee keer. Een doelpunt van Sanne de Jong werd gevolgd door een raak afstandsschot van Zoë van der Akker. Vlak voor tijd had FC Rijnvogels 2 het laatste woord. De behendige Larissa Boerenstam speelde zich tussen drie speelsters van Lyra vrij en bereikte een medespeelster die de 4-3 eindstand op het bord zette.

Eclatante zege

FC ’s-Gravenzande liep volledig over de reserves van Foreholte heen. Na negentig minuten voetballen stond een eclatante 8-1 overwinning op het bord. Ariston’80 domineerde de eerste helft tegen FC Maense maar vergat haar eigen spel te spelen. Na de thee hadden de Delftse vrouwen het beter op de rit. Met de wind mee kon Katja Schmahl twee keer het doel vinden voor Ariston’80: 2-0.

Lustig

In de eerste helft scoorde Graaf Willem II-VAC er lustig op los tegen Concordia. In Delft stond bij rust een 0-4 voorsprong op het scorebord. Brigitte Franken nam alle vier de treffers voor haar rekening. Minder nieuws voor de bezoekers was de blessure van de aanvoerster Cheyenne Taal, die op de bal ging staan en haar knie verdraaide. In de rust wisselde Graaf Willem II-VAC een aantal speelsters. Concordia nam in de tweede helft de controle over en drukte de tegenstander naar achteren. De thuisploeg kreeg veel kansen, maar kon er maar twee benutten. Luna van der Wal scoorde uit een afstandsschot en Zoë Gerritsen schoot de bal snoeihard via de onderkant van de lat binnen, waardoor de eindstand 2-4 werd.