Westland Cup: Zaterdagploeg Westlandia via pingels naar finale

VELO heeft de finale van de Flynth Westland Cup al bereikt. Donderdagavond speelde op het veld van vv Naaldwijk de zaterdagploeg van Westland tegen MVV’27 uit Maasland voor de andere plek in de eindstrijd. Het werd uiteindelijk Westlandia (za).

Tekst: Ton Beije

Na tien minuten spelen kwam Westlandia, de ploeg van trainer Theo Verbeek op een 1-0 voorsprong. Thimothy le Duc zette de aanval op en via de kluts kwam hij vrij voor het Maaslandse doel en scoorde. Lang kon Westlandia niet genieten van die voorsprong, want vrijwel vanaf de aftrap had MVV’27 het antwoord klaar: 1-1.

Voorsprong

Daarna duurde het niet zo lang voordat de Naaldwijkers andermaal de leiding konden nemen. Nu was Roy van Beek de schutter: 2-1. MVV’27 was niet uit het veld geslagen, want het zag nog kans om met een voorsprong te gaan rusten. Vijf minuten voor rust werd Westlandia-doelman Jari Duijvestijn geklopt door een schot van afstand (2-2) en nog net voor de doelwisseling werd het ook nog 2-3.

Gunstig

Na rust zag het er na twaalf minuten heel gunstig uit voor MVV’27, want het kwam zelfs op een 2-4 voorsprong. Terwijl MVV’28 wellicht voorzichtig al ging denken aan een finaleplek, kwam Westlandia terug in de wedstrijd. Uit een hoekschop van Yordi van Beek kopte Tim van der Voort (foto) raak: 3-4. De formatie van Theo Verbeek ging er weer in geloven en kon drie minuten later al de gelijkmaker van Stefan Bron bejubelen: 4-4.

Strafschoppen

En dat betekende dat strafschoppen de beslissing moesten brengen wie het zaterdag – weer op het hoofdveld van organisator vv Naaldwijk – in de finale (17.00 uur) mag op nemen tegen VELO. In deze serie was het uiteindelijk Stefan Bron die de zaterdagploeg van Westlandia naar de finale schoot vanaf elf meter.