Westlands Elftal nipt langs zondagploeg Westlandia

|||||||||||||||||

Het Westlands Elftal komt deze zomer eenmaal in actie. Dat gebeurde zaterdagmiddag op De Hoge Bomen, waar gastheer Westlandia met het zondagteam de tegenstander was. Het Westlandse team van coach Barry de Man won nipt met 4-3.

Tekst: Ton Beije                   |          Foto’s: Aad van der Knaap

Het Westlands Elftal, spelend onder de vlag van FeVoWest, stond voor de eerste maal onder leiding van coach Barry de Man. Hij heeft het roer overgenomen van Johan Voskamp, die vele jaren de technische scepter zwaaide bij de Westlandse selectie.

De Man kon niet over zijn volledige selectie beschikken. Frank Broos en Twan van Meerten (FC ’s-Gravenzande) haakten af wegens vakantie, net als Robin Zwartjens van SV Den Hoorn. Dylan Arbouw kwam ook niet in actie. Hij is bij KMD gestopt met selectievoetbal.

Het Westlands Elftal nam een 0-3 voorsprong. Joery Verbeek scoorde al na acht minuten de 0-1. Twee minuten later tekende Angelo Zwirs voor de 0-2. Zeven minuten voor rust was Daan van Rossum uit een strafschop verantwoordelijk voor de 0-3. Op slag van rust bracht namens Westlandia Jeremy van Uunen de stand op 1-3. Na de pauze bracht Steyn de Bruijn de marge weer op drie treffers: 1-4. Het laatste woord was aan Westlandia dat via een benutte strafschop van Eloge Kangi op 2-4 kwam en op slag van tijd bracht Dinand Kuhn de eindstand van 3-4 op het scorebord.

De volledige selectie bestond aanvankelijk uit: Rick Boers, Frank Broos, Twan van Meerten en Angelo Zwirs (FC ’s-Gravenzande), Steyn de Bruijn en Tom van Veen (sv Honselersdijk), Jorn Groothuizen en Kay van den Bos (HVC’10), Dylan Arbouw (KMD), Nick van Vliet (Maasdijk), Bret Rhijnsburger (MVV’27), Jeffrey  Wubben (Naaldwijk), Robin Vijverberg (Lyra), Sean van der Stap (Quintus), Jurgen Warbout en Laurens Kooren (SC Monster), Robin Zwartjes (sv Den Hoorn), Daan van Rossum en Ramon Ripson (VELO), Joery Verbeek (Verburch), Jari Duijvestijn en Lars van den Berg (Westlandia zat.), Desley Bransen en Mark van der Zalm (Westlandia (zon).

Ramon Ripson, Joery Verbeek en Daan van Rossum (vlnr) namen afscheid.