Zaalvoetbal overzicht: Forse nederlaag Zuid West DH, titels voor FC Westland

||||||

In de Topklasse B ging een gehavend Zuid West DH onderuit bij GZV Watergras. Multicult moest de winst laten aan WIA. In de Hoofdklasse C speelde Stanga gelijk bij GZV watergras 2.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Topklasse B

GZV Watergras – Zuid West DH

Zuid West DH kon vanwege blessures niet compleet uitkomen. Onder meer Mounir Madrouni (geblesseerd) en Rafik el Moussaoui  (privé-omstandigheden) werden behoorlijk gemist. Ook Mohammed el Haddioui had een blessure, maar moest gedwongen meedoen. De ploeg van coach Jilali Laari heeft werkelijk alles gegeven. Zuid West DH begon de wedstrijd best goed tot aan de rust stond het 2-4 voor en na de doelwisseling speelde de ex-Eredivisieploeg uit Gouda met een vliegende keep en de spelers van Zuid West DH waren ondertussen ook niet meer fit genoeg om stand te houden, al kregen zij wel genoeg kansen om gelijk te komen. In sporthal Mammoet scoorden namens Zuid West DH Redouan Azouagagh (5x), Nabil Azougagh en Mohamed el Haddioui (allen twee keer). Het werd tenslotte 13-9.

zvv Den Haag 2 – Zuid West DH

In sporthal Hoge Veld speelde het geplaagde Zuid West DH zijn tweede wedstrijd deze week. Dit keer tegen het reserveteam van zvv Den Haag, dat overigens nu onder leiding stond van coach Naim El Yousfi. Na eerdere afmeldingen van scheidsrechters Pedrag Obradovic en Abderrahim Essaghir stond de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter John Duiker. Zuid West DH begon zeer goed en binnen vier minuten kwamen de bezoekers via een counter van Rafik el Moussaoui op een 0–1 voorsprong. Vijf minuten later, na vele kansen van beide kanten, wist Redouan Azougagh namens Zuid West DH de score te verdubbelen: 0–2.

 

Na een kwartiertje spelen maakte de thuisploeg, via een afstandsschot van Anass el Jaouhari, de aansluitingstreffer: 1–2. De pen van secretaris Alex Pronk was nauwelijks neergelegd wist Roan te Nijenhuis zelfs de gelijkmaker te maken: 2–2. In de laatste tien minuten van de eerste helft vielen de doelpunten behoorlijk snel achter elkaar. Na een handsbal mocht Zakaria Azarkan (Zuid West DH) via een strafschop 2–3 scoren. Daarna mocht zvv Den Haag 2 haar scoringsdrift uitvoeren via Nawfal Boutkabout (3–3), aanvoerder Luthmarnick Maria (4–3) en Jeffrey Ramkisoen, die de ruststand op een 5-3 voorsprong brachten.

Droom

Na de wisseling van de helft ging zvv Den Haag 2 op de ingeslagen weg door, want binnen vijf minuten werd door de doelpuntenmakers Roan te Nijenhuis (uit een strafschop) en Nawfal Boutkabout, de score van 7–3 bereikt. In de 35e minuut stribbelde Zuid West DH even tegen door een treffers van aanvoerder Mohamed El Haddioui (7–4) en Rafik el Moussaoui (7–5).  Vlak voor tijd maakte wederom Roan te Nijenhuis het einde aan de droom van Zuid West DH (8–5).

WIA – Multicult

In Topsporthal zag scheidsrechter Karun Binda het Rotterdamse WIA winnen van Multicult met 4–2. Voor Multicult scoorden Samir Oulhani, bij afwezigheid van Ali Boussasboun de aanvoerder, en Mohamed Achalhi.

Multicult – ASW

In de Sportcampus Zuiderpark was Multicult wederom niet in staat om de overwinning te pakken. Hier hier zag scheidsrechter Remco Lochtenberg ASW de drie punten meenemen richting Waddinxveen door het behalen van een overwinning van 3–6. Namens de ploeg van coach Basri Güçlü scoorden Haitam El Marid (2x) en Ismail Yasar.

FC Maense – FC Westland

In de Schiedamse sporthal Margriet liet kampioenskandidaat FC Westland geen spaan over van FC Maense. Scheidsrechter René de Jong zag de ploeg van coach James Dhanai met 2–9 winnen.

Hoofdklasse C

Stompwijk’92 – ASW 2

ASW 2 had wel wat goed te maken na de ruime thuisnederlaag aan het begin van het seizoen (0-15). De eerste helft was afwachtend van beide kanten, met Stompwijk’92 dat de beste kansen kreeg. De eerste paar mogelijkheden werden niet benut, totdat uit een scrimmage Nick van den Bosch de 1-0 binnenkopte. Iets later ‘vuurde’ Sem Sweere een zondagsschot op het doel af van ASW 2. Tegen ieders verwachting in verdween het bal in het doel: 2-0. Na een fraaie aanval werd het in de eerste helft ook nog 3-0 via Nick van den Bosch.

De tweede helft was er van spanning geen sprake meer. ASW 2 had niet echt kansen en het was Stompwijk’92, dat door bleef gaan met scoren. Door doelpunten van Dick van der Salm (3x), Sem van der Salm (2x) en Lars van Santen werd het 9-0. Toen besloten Dick en Sem van der Salm dat de keeper niet de 0 mocht houden en stapten beiden opzij bij een vrije trap, zodat ASW 2 toch de eretreffer kon scoren: 9-1. Dit was tevens de eindstand.

GZV Watergras 2 – Stanga

Zonder aanvoerder Marco Maija speelde Stanga in sporthal Mammoet in Gouda 5–5 gelijk tegen GZV Watergras 2. Rotterdamse scheidsrechter Michael Medina zag namens Stanga Christian Tromp, Ismael Sophia (beiden 2x) en Rob Evers scoren.

Stanga – WIA 2

In sportveld Hoge Veld sporthal trad het reserveteam van WIA behoorlijk gehavend aan. Bij de Rotterdammers deden spelers mee van het vijfde team. Ondanks dat WIA 2 met zes man speelde (met slechts één wissel) won de ploeg wel na ruststand van 2–3 met 6–9.

Namens Stanga mikten Fanrick Calmes (2x), Rob Evers, Leyonil Croes, Anwar Seddik en Chritian Tromp raak en namens WIA 2 was Daniël Noordzee de grote man, want hij scoorden maar liefst vier doelpunten. Giovanni van der Linden van het vijfde team van WIA scoorde zelf driemaal. De twee overige doelpunten kwamen op naam van Raylison Joaquin en Zvoni Miladinovic.

Tutor – Lugdunum

In Topsporthal X van TU Delft liet Tutor zich verrassen door de Leidse studenten van Lugdunum. De ploeg van coach Nuno Perreira verloor nipt met 4–5. Voor Tutor waren succesvol Ingmar Boshuizen (2x), Albert Wasswa en aanvoerder Erik Geerts.

Berkel – FC Westland 2

Het reserveteam van FC Westland begon als favoriet aan de wedstrijd bij Berkel en dat heeft de ploeg ook waargemaakt. De Westlanders wonnen in de Vermeulen sporthal in Berkel en Rodenrijs na een ruststand van 2-2-, met 2–6 van de nummer twee op de ranglijst, Berkel.

Door deze overwinning van spelende coach James Dhanai werd FC Westland hiermee ook kampioen van de Hoofdklasse C en promoveert naar de Topklasse. Voor de Westlandse ploeg schoten met scherp Melvin Vissers, James Dhanai (beiden 2x), Soufian Arabe en Kamal Amheye (beiden 1x).

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder