Zaalvoetbal-overzicht: Zuid West DH en Multicult winnen na lange tijd weer

In de Topklasse B ging Zuid West DH weer onderuit. Voor Multicult was er weer eens winst, nu tegen FC Maense. Tegen dezelfde ploeg pakte ook zvv Den haag 2 de volle buit.

Tekst: Alex Pronk

Topklasse B

TPP/Feyenoord 2 – FC Westland

Nadat dat het reserveteam van FC Westland vorige week het kampioenschap in de Hoofdklasse C binnenhaalde heeft het eerste team van FC Westland ook de titel in de wacht gesleept door het reserveteam en rode lantaarndrager van TPP/Feyenoord met klinkende cijfers te verslaan: 2-11.

Klik HIER voor het verslag van die wedstrijd.

HBSS – Zuid West DH

Bij Zuid West DH was er weer geen overwinning te noteren. De mannen van coach Jilali Laari moesten in Topsportcentrum Rotterdam buigen voor het Schiedamse HBSS en verloren met 5–2. De laatste overwinning van de Haagse ploeg dateert van 20 mei toen werd Multicult verslagen (met 2-8).

Multicult – FC Maense

In Sportcampus Zuiderpark heeft Multicult sinds 13 mei eindelijk weer eens gewonnen. Ditmaal werd FC Maense, de ploeg uit Rotterdam West, met 6-3 verslagen. Multicult, dat zonder steunpilaren Samir Oulhani en Ali Boussasboun speelde, maakte het gat groter met FC Maense, met zes punten en nog vier wedstrijden voor de boeg.

FC Maense – zvv Den Haag 2

In de gladde Margriet sporthal (Schiedam) begon de wedstrijd ongeveer een kwartier later dan gepland. Dat kwam doordat bij de eerste (vrouwen)wedstrijd van de avond HBSS–FC Westland 2 ook 25 minuten later was begonnen omdat de scheidsrechter Jalal Chiadmi het terecht te gevaarlijk vond om met losse doeltjes te laten spelen. Met pijn en moeite waren de klemmen om de doeltjes vastgezet.

In een zeer spannend duel was de thuisploeg qua score in de eerste helft in het voordeel: 4-2. Namens de Rotterdammers wisten Abdellah Hammach en Christiaan Flor (beiden 2x) te scoren en Roan te Nijenhuis prikte eveneens tweemaal raak voor zvv Den Haag 2. In de tweede helft een veel beter zvv Den Haag, dat door doelpunten van Roan te Nijenhuis (3x), Zanóah Pieris (2x), Nawfal Boutkabout en Anass el Jaouhari (beiden 1x) won 7-9. De overige doelpunten van FC Maense kwam van Christiaan Flor, Ahmed Bouazza en Mohammed Drouk.

ZVV Den Haag 2 – TPP/Feyenoord 2

Dit duel ging niet door omdat TPP/Feyenoord zich zo’n drie uur voor de wedstrijd heeft afgemeld. De KNVB heeft meteen hierop gereageerd door de Rotterdammers, naast een flinke geldboete, drie punten in de mindering te geven, zodat de rode lantaarndrager op -2 punten op de ranglijst is komen te staan.
Hoofdklasse C

Stompwijk’92 – OACN Boys 2

Stompwijk’92 moest winnen om nog aanspraak te kunnen maken op promotie. Helaas waren er wat personele problemen, waardoor er slechts zes man beschikbaar waren, tegen een voltallige selectie van elf man van het reserveteam van OACN Boys. Stompwijk’92 beperkte zich deze wedstrijd vooral tot verdedigen en OACN Boys 2 was daardoor veelvuldig in de aanval, maar kon nog niet scoren. Toen was er als een duveltje uit een doosje Sem van der Salm, die na een mooie actie gevloerd werd door de keeper. Scheidsrechter Vally Karagantcheff kon niets anders doen dan een strafschop vanaf zes meter geven. Het slachtoffer schoot zelf de penalty binnen en zo kwam Stompwijk’92 op een 1-0 voorsprong.

Spelbeeld

De rest van de eerste helft werd er met vereende krachten goed verdedigd en kreeg OACN Boys 2 er geen bal in. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien, waarbij OACN Boys veel wissels gebruikte, terwijl Stompwijk’92 bijna geen fitte wissels meer had op de bank. Een kwartier voor tijd kwam OACN Boys dan ook op 1–1 en binnen no time ook op 1–2 door een eigen doelpunt van Michael van den Nouweland.

Spaarzaam

Stompwijk’92 kwam er maar spaarzaam uit en moest vooral verdedigen. Na paar mooie acties werd er twee keer beheerst afgerond door de ploeg uit Spijkenisse, waardoor de voorsprong op 1–4 kwam. Tenslotte ging de keeper van Stompwijk’92 meespelen, maar door balverlies werd er gescoord in het lege doel: 1–5. Het slotakkoord was wel voor Stompwijk’92. Rick de Haan zette de 2–5 op het scorebord. Speler Joeri van de Salm reageerde nog aan Haaglanden Voetbal: ,,Wat een mooi seizoen had kunnen worden na het veroveren van de eerste periode, zo zuur is het einde waarbij promotie wordt misgelopen.”

Lugdunum – FC Westland 2

Voor kampioen FC Westland 2 was de uitslag niet meer van belang en liet het de overwinning aan de thuisploeg. De Leidenaren wonnen dan ook met 7-4.

Tutor – Stanga

In Topsporthal X van de TU in Delft werd de eerder gestaakte wedstrijd tussen Tutor en Stanga uitgespeeld. Scheidsrechter Karun Binda staakte toen de wedstrijd bij een stand van 4–0. In de resterende veertien minuten en veertien seconden zag scheidsrechter John Duiker in zijn laatste wedstrijd, op dit niveau, de mannen van coach Nino Perreira tweemaal scoren. Jibbe Knuit liet bij 5-0 de doelman van Stanga voor de eerste keer kansloos. Daarna wist Tutor-doelman David Vainer zijn medespeler Raf van Oosterhout te bereiken: 6–0.  Voor Tutor was dit het laatste duel van dit seizoen en mag het het volgend seizoen weer proberen om naar Topklasse te promoveren.