Zaalvoetbal: zvv Den Haag pakt belangrijke zege in Rotterdam

Afgelopen vrijdag stond in de Eredivisie voor de mannen van zvv Den Haag de uitwedstrijd tegen streekgenoot TPP/Feyenoord op het programma. Voor het team van coach Gerald Baars en assistent Monhim Boulahdaraj de uitgelezen kans om de vooral onnodige thuisnederlaag weg te poetsen.

Tekst: Nick Taal

Het was na een week puzzelen gelukt om een representatieve selectie het veld op te sturen. Na een afwachtend begin was het zvv Den Haag dat met een bal op de paal van Jedsel Markes voor het eerste wapenfeit zorgde.

Omschakeling

De Hagenaars hadden in de eerste fase de betere kansen, maar die werden niet benut of de keeper was een sta-in-de-weg. Toch opende Shibi Rojer van TPP/Feyenoord de score in de omschakeling na wederom eerste een goede kans voor zvv Den Haag: 1-0. Jedsel Markes bracht in de twaalfde minuut na goed doorzetten vanuit een moeilijke hoek de 1-1 op het scorebord. Niet veel later was zvv Den Haag wederom niet bij de les met als gevolg dat TPP/Feyenoord opnieuw de leiding kon nemen, wederom via Shibi Rojer: 2-1.

Druk

zvv Den Haag was niet aangeslagen door opnieuw een achterstand en gaf vol druk op de gastheren. Gerald Baars bracht nieuwkomer Jaouad Essanousi in als spits en binnen een minuut pikte hij zijn eerste doelpuntje al mee na een mooie voorzet van Jedsel Markes. Met de stand van 2-2 werd de rust bereikt.

Agressief

Na rust wederom een agressief zvv Den Haag dat gelijk TPP/Feyenoord vastzette op eigen helft. Deze aanpak resulteerde al snel in een voorsprong voor zvv Den Haag via Djamairo Richters (foto): 2-3. TPP/Feyenoord probeerde de bakens te verzetten door er meer energie in te steken, maar zvv Den Haag bleef eigenlijk redelijk gemakkelijk op de been onder leiding van een soeverein leidende aanvoerder Morad Chalhi. Buiten een paar afstandsschoten, waar doelman Wojciech Barlik goed oog op had, waren de beste kansen aan Haagse zijde. Uit één van die snelle omschakelmomenten maakte Shwendel Cijntje de 2-4 op aangeven van het jonge talent Nawfal Boutkabout.

Aansluiting

Lang konden de Hagenaars niet genieten, want nu viel de bal weleens goed voor TPP/Feyenoord en de aansluiting, via weer Rojer, was een feit: 3-4. TPP/Feyenoord begon er weer in te geloven en ging enthousiast op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in chaotische taferelen voor beide doelen waarbij beide teams vergaten de trekker over te halen. Djamairo Richters maakte in de laatste minuut een einde aan alle onzekerheid door de 3-5 te maken. Een verdiende overwinning op een directe concurrent, die met veel teamspirit tot stand is gekomen.