Zaalvoetbaloverzicht: Nipte winst Zuid West DH, ook Tutor pakt volle buit

||||||

In de topklasse B was er een nipte zege voor Zuid West DH, dat WIA met 7-6 klopte. In de Hoofdklasse C redde Stompwijk’92 het niet in Leiden tegen Lugdunum. Stanga ging onderuit bij FC Boshuizen en Tutor bleef ruim baas over ASW 2.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Mannen Eredivisie

zvv Den Haag – Tigers Roermond

In Sportcampus Zuiderpark zag het scheidsrechtersduo Micheal Mastenbroek en Xander van Hemert zvv Den Haag teleurstellend gelijkspelen tegen Tigers Roermond. Klik HIER voor een verslag van deze wedstrijd.

Topklasse B

Zuid West DH – WIA

Het spel tijdens de wedstrijd Zuid West DH tegen WIA ging op en neer. De ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd.  Scheidsrechter Remko Lochtenberg zag Zuid West DH in sporthal Overbosch, na ruststand 3–1, nipt winnen met 7–6. Namens de ploeg van Mohammed Attalhaoui scoorden Mounir Madrouni (3x), Nabil Azougagh, Mohamed el Haddioui, Rafik el Moussaoui en Mohamed Faloun. Zuid West DH is de eerste club die het honderdste doelpunt maakt in dit halve coronaseizoen.

zvv Den Haag 2 – GZV Watergras

Het reserveteam van zvv Den Haag kon geen verrassing brengen door koploper en het favoriete GZV Watergras te verslaan. In Sportcampus Zuiderpark wonnen de bezoekers uit Gouda met 7-9 en namen dus de drie punten mee, ondanks het feit, dat doelman Abdelhamid Mehrach van GZV Watergras wegens het neerleggen van een doorgebroken speler eerder van het veld moest. Namens zvv Den Haag scoorden Mohamed el Osrouti (3x), Brahim Saidi en Jeffrey Ramkisoen (beiden 2x).

FC Westland – Multicult

In Jan van Arckel sporthal klopte FC Westland het Haagse Multicult in een wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Osman Unsun. Het werd 10-2. Klik HIER voor een verslag van dit duel.

Hoofdklasse C

Lugdunum – Stompwijk’92

Stompwijk’92 kwam in Sporthal De Zijl (Leiden) goed uit de startblokken en had de wedstrijd redelijk onder controle. Na een paar grote kansen voor Bart van der Salm was het uiteindelijk Rick de Haan die voor de 0–1 zorgde. Het spelbeeld bleef daarna hetzelfde en Michael van den Nouweland verdubbelde de score naar 0–2, nadat hij mooi wegdraaide van zijn directe tegenspeler. Hierna ging Lugdunum alles of niets spelen en maakte net voor het fluitsignaal van scheidsrechter Marcel Wandel voor de rust de 1–2 na een gelukkige rebound.

De tweede helft bleef Lugdunum onbevangen spelen en kreeg zo wat meer kansjes en scoorde, na weer een gelukkige rebound, de 2–2. Stompwijk’92 speelde slordig in de tweede helft, maar kreeg desondanks toch wat kansen, allen het doelpunt viel niet. Voor Stompwijk’92 dan, want hij viel wel aan de andere kant. Na een snelle counter maakte Lugdunum de 3–2. De laatste minuut bracht daar geen verandering in en eindigde de wedstrijd ook met die stand.

FC Boshuizen – Stanga

De wedstrijd was één minuut eerder afgelopen doordat het, volgens scheidsrechter Gerrit Onderwater, te fel werd. Beide teams hadden kansen gehad, maar ook gemist of er was een redding van de doelman. Het duel eindigde onbeslist: 2-2-. Namens de ploeg van aanvoerder Marco Meija scoorden Ericson Eustin Croes en Rob Evers. Voor Stanga was dit het eerste punt sinds vrijdag 5 november 2021, toen won de Haagse ploeg nipt van Tutor met 4-3. Het geeft de rode lantaarn nu weer over aan ASW 2.

FC Westland 2 – WIA 2

De reserveteams van FC Westland en WIA speelden in de Naaldwijkse sporthal De Pijl een leuke en zeer spannende wedstrijd. Scheidsrechter Inder Monkoe zag de ploeg uit het Westland, na een ruststand van 3-1, winnen met 5–3. Voor FC Westland troffen doel Othman El Hammouchi (2x), Hassan El-Achkar, Soufian Arabe en de spelende coach James Dhanai.

Tutor – ASW 2

De wedstrijd begon vijftien minuten later dan gepland. Normaal gesproken mag volgens de KNVB-tegels dit maar maximaal vijf minuten zijn. Ondanks dat ASW 2 veel te laat met vijf man arriveerde, werd het duel gestart onder leiding van scheidsrechter Ruud Augustin. In het eerste minuten leek er niks aan de hand, beide teams kregen de nodige mogelijkheden. Kenji Flores scoorde. Op aangeven van Joachim Bron, het openingsdoelpunt: 1-0. Een paar seconde later, na een genomen hoekschop van Erik Geerts, werd de score al verdubbeld: 2-0.  De Delftse studenten bleven kansen creëren en het derde doelpunt, wederom een voorzet van Joachim Bron, scoorde Kenji Flores in de tiende minuut: 3-0.

Het geplaagde reserveteam van ASW kon pas in de twintigste minuut iets terugdoen in de score. Met een afstandsschot van Houssie Zeryouh, die overigens normaal in het eerste team speelt, werd Tutor-doelman José van Amson voor de eerste en de laatste keer verrast: 3-1.

In de tweede helft pakten de mannen van trainer Nuno Pereira het scoren weer op. Na een dik kwartier spelen maakte Kenji Flores het vierde doelpunt: 4-1. Binnen één minuut scoorde Raf van Oosterhout de vijfde treffer (5-1) en het halve dozijn werd, via een counter, door Albert Wasswa vol gemaakt: 6-1. Tutor doet nog steeds mee voor het kampioenschap in de Hoofdklasse C

EREDIVISIE DAMES

TPP/Feyenoord – ZVV Den Haag

Het team van zvv Den Haag-coach René Havermans begon goed in de Rotterdamse Topsporthal. Maar het was snel voorbij en pakte TPP/Feyenoord ruimt met 6-1 de winst. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.