Zaterdag 1A: Trotse André Lourens ziet sv Honselersdijk weer winnen

sv Honselersdijk is in de eerste klasse A aan een goede serie bezig. Al zes duels zijn de mannen van André Lourens (foto) ongeslagen. Driemaal gelijk en driemaal winst. Zaterdagmiddag wonnen de oranjehemden in Zuidoostbeemster van de plaatselijke voetbalclub ZOB: 1-3.

Tekst: Hans Kulk

Het voetbalseizoen zou voor sv Honselersdijk zomaar eens langer kunnen gaan duren. In de derde periode staan Lourens en consorten namelijk op de tweede plaats achter Voorschoten’97, dat al een periodetitel op zak heeft. Drie duels scheiden de Westlanders van een niet verwachte verlenging van het seizoen. Eerlijk is eerlijk, de concurrentie voor de derde periode is groot. Onder sv Honselersdijk (6-12) staat namelijk VELO (6-10) en daar weer onder vier ploegen met negen punten.

Puike wedstrijd

De oranjehemden speelden zaterdagmiddag in Zuidoostbeemster een puike wedstrijd. Binnen een half uur hadden de bezoekers al tweemaal gescoord. Nick van der Kraan bracht de 0-1 op het scorebord, gevolgd door de 0-2 van Lars Ammerlaan. Tijd voor ZOB om de teugels aan te trekken om terug te komen in de wedstrijd. Onder aanvoering van doelman Quinten van der Helm hield de jonge selectie van sv Honselersdijk de eerste helft stand. Door blessures en de nodige afwezigen kon Lourens namelijk niet anders dan een jeugdig team op te stellen.

Aansluitingstreffer

Na de pauze een fel spelend ZOB, dat er weer een wedstrijd van wilde maken. Dat lukte. Namens de thuisploeg scoorde Kid Ronday de aansluitingstreffer: 1-2. Positief punt was dat de jonkies van Lourens niet verzaakten. Dat resulteerde in een derde treffer voor de Westlanders. Tom van Veen zorgde voor de beslissing in de wedstrijd: 1-3.

Zorgenvrij in de competitie, een kans op een verlenging van het seizoen, trainer André Lourens kan niet anders dan trots zijn op ‘zijn’ sv Honselersdijk.