Zaterdag 2C: DSO grote winnaar na zege en nederlaag koploper UVS

In Lisserbroek schotelden Kagia en DSO de toeschouwers een fantastisch duel voor met maar liefst zeven doelpunten. De Zoetermeerders kwamen als winnaar uit de bus en kregen na afloop nog meer goed nieuws. De achterstand op UVS bedraagt nu nog vijf punten na de nederlaag van de Leidse ploeg tegen RCL.

Kagia maakte haar intenties al snel duidelijk. De laagvlieger uit de tweede klasse C opende na vier minuten spelen al de score. Rens Lamboo speelde Gijs de Graaf aan, die in tweede instantie de bal in de touwen kreeg. Een paar minuten later was het weer raak en nu was Lamboo zelf trefzeker: 2-0.

Tien man

DSO kwam al snel terug in de wedstrijd. Timo Reinhardt schoot de aansluitingstreffer binnen. Op slag van rust kwamen de mannen van trainer Bert de Best (foto) op gelijke hoogte. Sahr Kabuta werkte de 2-2 over de doellijn. De 2-3 volgde al snel en nog voor de rust. Een bal werd door een speler van Kagia in het eigen doel gekopt. Ook kwam DSO met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Sahr Kanuta, die de bal het publiek inschopte.

Wilskracht

In de tweede helft wist Kagia weer als eerste te scoren. Micha Schoone rondde een aanval voortreffelijk af. In het superspannende duel sleepte DSO door wilskracht en een goede mentaliteit de winst uit het vuur.  Ondanks de tien man op het veld kon Timo Reinhardt de winnende treffer produceren: 3-4.