Zaterdag 2C: Mentaal sterk DSO pakt zege op DoCoS in blessuretijd

||||||||||||||

DSO bouwde voor rust een fraaie 2-0 voorsprong op tegen middenmoter DoCoS, maar zag deze na de rust als sneeuw voor de zon verdwijnen. DSO herpakte zich en kon na een aantal gemiste kansen alsnog in de extra tijd de winst grijpen: 3-2.

Tekst: Roland van der Linden         |      Foto’s: Frans de Best

In de eerste helft had DSO op Sportpark Bentwoud de Leidse tegenstander volledig in haar grip. DoCoS had weinig in te brengen en keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Timo Reinhardt opende de score in de achttiende minuut. Zijn treffer werd gevolgd door een doelpunt van Tim Ceder met een half uur op de klok: 2-0.

In de tweede helft verzuimde de Zoetermeerse thuisploeg om de 3-0 aan te tekenen en kreeg daarna de kous op de kop. Na een vermeende handsbal mocht Dylan Victory aanleggen voor een strafschop. De speler van DoCoS faalde niet en bracht de 2-1 op het bord in de 51e minuut. DSO kreeg weer een aantal kansen, maar faalde in de afwerking dankzij doelman Tim de Boer van de Leidse ploeg.

Halverwege de tweede helft kwam DoCoS zelfs op 2-2 na een fraai schot van Mitchel Klein. DSO toonde veerkracht en trok vol ten aanval. Kansen genoeg, maar paal en lat stonden keer op keer in de weg van een treffer. In blessuretijd slaag DSO alsnog in haar missie. Tom Reinhardt schoot de bal in de touwen. DSO won het duel dik verdiend met 3-2 en bood het aanwezige publiek een mooi en spannend duel. Goed nieuws voor DSO was ook dat Brandon Tichem na negen maanden afwezigheid vanwege een afgescheurde kruisband weer zijn eerste minuten kon maken.