Zaterdag 2C: Spanning in tweede klasse loopt op, DSO negende zege op rij

||||||||||||||||||||||||||

Geen moment was de ploeg van Bert de Best dinsdagavond in moeilijkheden tegen Berkel. Afgelopen weekend maakte Berkel het de koploper en grote concurrent voor DSO nog erg moeilijk en gaf het de Leidenaren het nakijken. Tegen DSO konden de Berkelaren echter niets inbrengen. Sahr Kabuta speelde zich opnieuw ‘in the picture’ door alle drie de doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

Met Jay Weber weer terug in de basis deed de thuisploeg wat het moest doen om de strijd aan te blijven gaan met UVS. De eerste grote kans voor DSO kwam al binnen vijf minuten spelen. Delano de Rooij schoot naast en een minuut later probeerde captain Jay Weber doelman Jim Visser van Berkel te verrassen, die ver voor zijn doel stond. De lob van Weber trof echter geen doel. Het harde werken van de thuisploeg werd tien minuten voor de rust beloond met een doelpunt van Sahr Kabuta. Diezelfde Kabuta kreeg in de slotminuut van de eerste helft nog een grote kans na een steekpass van Jay Weber, maar de Berkelse doelman voorkwam een nieuwe treffer van Kabuta.

In de tweede helft geen ander wedstrijdbeeld. Een aandringend DSO en een enigszins gelaten Berkel, dat nauwelijks kansen wist te creëren. De Zoetermeerse defensie is dan ook geen enkel moment in gevaar geweest. Na twintig minuten spelen kwam Sahr Kabuto in scoringspositie nadat na een actie van Wesley Vaes en een te laat uitkomende doelman de bal voor de voeten van Kabuta kwam die onberispelijk binnenschoot: 2-0. Tien minuten voor tijd maakte Kabuta er een hattrick van: 3-0. De spanning zal aanstaande zaterdag groot zijn als UVS en DSO elkaar treffen, want UVS won vanavond met 4-1 van Vitesse Delft.