Zaterdag 1A: VELO en sv Honselersdijk na negentig minuten in evenwicht

|||||||||||||||||

Na de officiële opening van de fraai gerenoveerde tribune, vernoemd naar Erevoorzitter Piet Vijverberg, streden beide regioclubs, VELO en sv Honselersdijk, op een te hard en hobbelig veld en ook nog begroeid met veel gele en witte bloemetjes om de felbegeerde punten. In de stand na twintig minuten voetbal, 1-1, kwam ondanks diverse doelpogingen aan beide kanten geen verandering meer.

Tekst: Louis de Letter      |      Foto’s: Koos Ophorst

De strakke wind stond dwars over her veld, maar daar hadden beide teams last van. Na een eerste doelpoging over het doel van Nick van der Kraan namens de bezoekers nam VELO, zonder Ramon Ripson, het initiatief. De diep gestuurde Ricky van Mierlo zag zijn schot over het doel gaan en een inzet van Lars de Jong werd geblokt door een verdediger. In de twaalfde minuut wel een succesvolle aanval van VELO. Op een voorzet van Daan van Rossum bracht Mitchell Weissenberg met zijn sterke linkerbeen VELO op voorsprong, waarbij doelman Quinten van der Helm niet geheel vrijuitging: 1-0.

Enkele minuten later kreeg Mitchell Weissenberg, op een assist van Mo Ozdemir, een grote kans om nogmaals te scoren, maar zijn inzet ging naast het doel. De voorsprong was echter van korte duur. Rond de twintigste minuut kreeg Tom van Veen te veel ruimte om zijn actie uit te voeren en met een strakke uithaal in de uiterste hoek bracht hij zijn team langszij: 1-1.

Beide teams gingen voor rust op zoek naar meer doelpunten, maar VELO was via Mitchell Weissenberg, Mike Das en Sergi Roeleveld niet succesvol bij de afronding en bij de bezoekers zag Joey Valstar zijn inzet net naast het doel gaan.

In het begin van de tweede helft enkele voorzetten van de linkerkant van Lars de Jong, maar Ricky van Mierlo kwam enkele passen te kort om te scoren. Ook een te harde voorzet van Sergi Roeleveld ging voorlangs. De bezoekers waren ook gevaarlijk met doelpogingen van Youri Riepe en Nick van der Kraan, maar het juiste vizier ontbrak. VELO kreeg in de 68e minuut een grote kans bij een voorzet van Mike Das, maar van dichtbij wist Sergi Roeleveld de bal over het doel te schieten. In de 78e minuut een gevaarlijke situatie voor het VELO-doel. Een vrije trap van Tom van Veen werd half gekeerd door VELO-doelman Deniz Pamuk, waarna Mike Das de rebound van Steyn de Bruin nog net voor de doellijn kon wegwerken. Zo bleef het spannend tot de laatste minuut en na het fluitsignaal van scheidsrechter Gieles konden beide teams wel leven met dit gelijke spel.