Zaterdag 2C: Vitesse Delft moet lang wachten op winst op Kagia

||||||||||

De weersomstandigheden waren niet optimaal, maar wel voldoende om een leuke voetbalwedstrijd te spelen. De regen was al in de ochtend gevallen en alleen de wind stond wat ongelukkig dwars over het veld op sportpark Tanthof-Zuid bij het duel tussen Vitesse Delft en Kagia.

Tekst: Niek Praagman           |      Foto’s: Moshe Amsalem

Om mee te kunnen blijven spelen voor een goed eindresultaat in deze jaargang zouden volgens een simpele berekening de punten in Delft moeten blijven. Welnu dat is ook gebeurd, maar de manier waarop was toch wel wat onzeker en alhoewel de einduitslag 2-0 suggereert dat het wel vrij safe was, duurde het wel erg lang voordat Vitesse Delft een feestje kon vieren vanwege deze overwinning.

Vitesse Delft ging voortvarend van start en brak in de tiende minuut kort achter elkaar tot tweemaal toe gevaarlijk uit, maar wist niet te scoren. En veel kansen werden in de gehele wedstrijd ook niet gecreëerd. In eerste instantie speelde het spel zich grotendeels op de helft van Kagia af, maar de gastheren wisten niet te scoren en Kagia kwam daar ook niet aan toe.

Na de thee gebeurde er opeens wat meer: een zware overtreding in het strafschopgebied leverde Vitesse Delft een strafschop op. Tot groot verdriet van al wat de Delftenaren een warm hart toedraagt, joeg Sjoerd van der Kolk de bal wel hard, maar veel te hoog over het doel en de stand was dus nog steeds 0-0. En een paar minuten later een kansrijke corner voor de thuisploeg, maar geen van de Vitesse Delft-spelers wist hier raad mee. Dus nog steeds dezelfde stand op het scorebord.

Langzaam maar zeker werd Vitesse Delft steeds verder onder druk gezet en Kagia kwam dichter bij een treffer. Maar door een snelle aanval langs de linkerzijde opgezet door Levi Schut, die doorliep en uiteindelijk verantwoordelijk was voor het eerste doelpunt voor de ploeg van trainer Ronald Hes: 1-0. Kagia was hierdoor aangeslagen en Vitesse Delft kwam vrij snel opnieuw in goede positie door een uitbraak en verzilverde tot haar grote verdriet deze kans niet! Steeds weer probeerde Vitesse Delft de tweede treffer te maken, maar in de meeste gevallen was de verdediging van Kagia op haar hoede en dus bleef de spanning groot. Gaande de rit werd Kagia steeds gevaarlijker, maar gelukkig voor de gastheren was doelman Hisso Kawa doorlopend op zijn hoede.

Vlak voor tijd wist Vitesse Delft weer dicht bij het doel van Kagia te komen en door een noodgreep van een verdediger van de bezoekers werd door de scheidsrechter terecht nog een penalty toegekend. Deze keer mocht Duncan Sjerp aanleggen en zijn schot was onhoudbaar: 2-0 voor Vitesse Delft. Een niet al te sterk optreden was uiteindelijk toch nog goed afgelopen en de kansen op een goed eindresultaat zijn daardoor nog steeds niet voorbij, maar het was deze keer wel langs het randje!