Zaterdag 2C: Westlandia eindigt opnieuw aan verkeerde kant van score

Het is even slikken voor de zaterdagtak van Westlandia. Na de 6-2 nederlaag bij DSO afgelopen zaterdag, werd er vanavond ook van DoCoS verloren. In Leiden werd het 2-1 voor de thuisclub. Het seizoen lijkt voor de Naaldwijkers in mineur te gaan eindigen.

Tekst: Hans Kulk

Een paar weken geleden stond Westlandia er in de tweede periode nog florissant voor en mocht het hopen op het toetje, de nacompetitie. Die kans lijkt na vanavond vervlogen te zijn. In Leiden ging de ploeg van Theo Verbeek (foto) namelijk met 2-1 onderuit bij DoCoS. Al binnen vier minuten stonden de Westlanders op een 1-0 achterstand.

Aanvalsdrift

Ondanks de aanvalsdrift van de thuisclub had Roy van Beek na vijftien minuten de gelijkmaker op zijn schoen. Vrij voor de doelman van DoCoS wist hij de bal niet in het doel te lepelen. Pas in het laatste kwartier van het enerverende duel kwamen de bezoekers uit Naaldwijk langszij. Met Roy van Beek als aangever schoot Tim van der Voort de 1-1 in de touwen. Diezelfde Van Beek had nog geen twee minuten later de 1-2 voor het intikken, maar zijn inzet werd ternauwernood door de DoCoS-goalie onschadelijk gemaakt.

Streep

Dan maar de 1-1 over de streep trekken, maar ook dat lukte de groenhemden niet. Drie minuten voor tijd kwam de thuisclub op een 2-1 voorsprong. Westlandia kreeg in de ultieme slotfase nog wel wat kansjes, maar kwam niet meer tot scoren. Een zware domper voor Verbeek en consorten. Om het positief af te sluiten, zaterdagmiddag komt rode lantaarndrager Van Nispen in Naaldwijk op bezoek. Een ideaal duel om de frustratie van deze twee verliespartijen van zich af te spelen.