Zaterdag 2C: Westlandia ‘slaat’ achtervolger RCL (voorlopig) van zich af

||||||||||||||||||

Voor de zaterdagtak van Westlandia stonden de sterren er om kwart voor vijf gunstig voor. De ploeg van Theo Verbeek had namelijk zojuist het ‘zes puntenduel’ van RCL gewonnen: 2-1. Door de overwinning van de groen-witten zijn zij de Leiderdorpers in de periodestand gepasseerd.

Tekst: Hans Kulk                  |      Foto’s: Danny Ploegaert

Westlandia doet nog altijd actief mee voor een plek in de nacompetitie. Door de overwinning op RCL en de nederlaag van HVC’10 tegen Berkel komt het toetje voor de Westlanders steeds dichterbij. De Naaldwijkers kregen de drie punten echter niet cadeau van de bezoekers uit Leiderdorp. In de veertiende minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Roy van Beek.

Voor de rust kwam er geen wijziging meer in deze stand. Na de verplichte pauze van een kwartier leek Van Beek ook voor de 2-0 te gaan zorgen, maar een uitstekende reflex van de RCL-doelman voorkwam erger voor de Leiderdorpers. Even daarna was het gelijk: 1-1. Een derde kans van Roy van Beek verdween in het zijnet. Uiteindelijk werd het duel in de slotminuut alsnog door Van Beek beslist. Niet door Roy van Beek overigens, maar door de ingevallen Yordi van Beek die een verdedigingsfout van de bezoekers resoluut afstrafte: 2-1.

Voor Theo Verbeek en consorten een moeilijk middagje met uiteindelijk een positieve uitslag. Komend weekend wacht de Westlanders een duel met nummer twee DSO. In Zoetermeer zal moeten blijken of Westlandia nog altijd kans blijft maken op het dessert en wellicht nog meer.