Zaterdag 3A/B: Ariston’80 doet goede zaken, DUNO dicht bij degradatie

||||

Onderaan de ranglijst in 3B waren de druiven zuur voor Quick Steps en DUNO. De Nijkerklaan-bewoners gingen hard onderuit tegen DSVP. DUNO pakte een punt tegen sv Loosduinen, maar had een zege nodig om haar perspectief te verbeteren.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Frank van der Leer & Luuk Jansen

3e klasse A

Blauw Zwart – FC Oudewater    

Blauw-Zwart boekte een aansprekend resultaat door koploper FC Oudewater op een 1-1 gelijkspel te houden. De Wassenaarders stonden op eigen veld bij rust met 1-0 voor door een doelpunt van Bram Smit. In de tweede helft moest de thuisploeg een tegentreffer incasseren: 1-1. (Foto’s onder: Frank van der Leer)

3e klasse B

sv Loosduinen – DUNO

In het uitduel bij sv Loosduinen nam DUNO al binnen een kwartier de leiding. Een bal van grote afstand werd door Donny van den Hoogenband over de keeper heen het doel ingeschoten: 0-1. De vreugde was van korte duur. Een paar minuten later schoot Kevin Baptist de 1-1 binnen. Na rust was DUNO veel in de aanval en kreeg vier opgelegde kansen. De stand bleef 1-1, waardoor DUNO nu nog steeds zes punten achterstand heeft op Quick Steps. Het lijkt een lastige opgave te worden voor de ploeg van Kenneth Lamens om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

DSVP – Quick Steps

DSVP veegde de vloer aan met het arme Quick Steps. De formatie van trainer Dennis van der Steen kent zelf geen geweldig seizoen, maar was nu met 7-1 duidelijk de sterkste. Dylan de Haan nam de eerste drie treffers voor zijn rekening. Na een tegentreffer van Robbie Boere, maakten Yasien Abdelaal, Luuk Marskamp (2x) en Bauke Beerda het karwei vakkundig af: 7-1.

Ariston’80 – Duindorp sv 

Op het Sportpark van de TU Delft had Ariston’80 maar één opdracht: winnen van Duindorp sv om nog een kans te hebben op lijfsbehoud. De studenten slaagden prima in die missie. Voor rust werd de Haagse ploeg naar een 3-0 achterstand gespeeld. Bart van der Krol, Jorge Bonekamp en Thom Spelt zorgden voor een ruime voorsprong. Na de thee voerden Van der Krol en Jakob Joos de score verder op voor de mannen van trainer Martin de Graaf. Met twee treffers gaf Dylan Verbaan de stand een draaglijker aanzien voor Duindorp sv: 5-2. Koen van Wel had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 6-2.

Lyra – Schipluiden

Lyra kende een uitstekende start tegen Schipluiden. Na tien minuten spelen opende Tom van Os de score voor de thuisclub. Vlak voor rust kwam Schipluiden op gelijke hoogte. De bezoekers grepen in de tweede helft zelfs de winst. Jeroen Hoornweg, Ali Ahdar en Sjoerd Boks schoten Schipluiden naar een 1-3 overwinning. (Foto’s onder: Luuk Jansen)

© Haaglanden Voetbal

Lees verder