Zaterdag 3A/B: Blauw-Zwart veilig, sc Monster vernedert DWO

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

In 3A is Blauw-Zwart definitief veilig na een overwinning op Be Fair. Sportclub Monster liet tot ieders verbazing geen spaan heel van DWO. Het duel tussen sv Loosduinen en FC Skillz haalde het einde niet na verwarring over wel of niet een tweede gele kaart. Duindorp sv en Ariston’80 zijn bijna veilig na overwinningen op Verburch en DUNO.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Franca Dobbe  &  Eric de Wit

3e klasse A

Blauw Zwart – Be Fair

In Wassenaar ontdeed Blauw-Zwart zich van Be Fair en stelde door de 2-1 overwinning op de laagvlieger haar verblijf in de derde klasse volgend jaar veilig.

3e klasse B

DWO- Sportclub Monster

DWO had weinig tot niets in te brengen tegen een ontketend Sportclub Monster. De Westlanders gingen vol gas om haar doelsaldo tegen de normaal sterke opponent op te vijzelen. Al na een half uur spelen stond in Zoetermeer een 0-3 voorsprong op het bord door twee doelpunten van Ramon Bruers en een treffer van Jurgen Warbout.

Nog voor rust was de score opgelopen naar een verbazende 0-5. Koen Warners en Ramon Bruers waren trefzeker voor de Westlanders. In de tweede helft liep de score nog verder op. Door inzetten van Jurgen Warbout, Ramon Bruers en Ersin Korkmaz werd de eindstand 0-8.

FC Skillz – sv Loosduinen

De bezoekers kwamen in de eerste helft op een 0-1 voorsprong via een doelpunt van Bart Ruwaard. Na de thee bracht aanvoerder Samir el Moussaoui FC Skillz op gelijke hoogte uit een penalty in de 63e minuut. Dezelfde speler schoot FC Skillz in de 73e minuut ook naar een 2-1 voorsprong. Een kwartier voor tijd kreeg een speler aan de kant van FC Skillz een gele kaart. sv Loosduinen was ervan overtuigd, dat het de tweede gele kaart was voor deze speler. De arbiter wilde hier niet aan en gaf aan dat het om de eerste kaart ging. De Loosduiners waren het hier totaal niet mee eens en weigerden verder te spelen als de speler geen rood kreeg, De arbiter restte niets anders dan het duel te staken.

Ariston’80 – DUNO

DUNO degradeert na een nederlaag tegen Ariston’80 naar de vierde klasse. DUNO wilde in de eerste helft voetballen en trof een tegenstander die succesvol op de counter speelde. De studenten schoten twee keer op de paal en kwamen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bart van der Krol.

Direct na de rust scoorde Patrick Zandvliet al heel snel de gelijkmaker. Na de 2-1 van Jorge Bonekamp kwam DUNO in de slotminuut uit een benutte strafschop van Tim van Zweden nog op gelijke hoogte. In blessuretijd werd het toch nog 3-2 voor Ariston’80 door een treffer van Jakob Joos. Als sv Loosduinen het gestaakte duel van FC Skillz verliest dan zijn de studenten veilig. (Foto’s: Franca Dobbe)

Duindorp sv – Verburch

Duindorp sv lijkt zich na een 2-1 overwinning op Verburch in veiligheid gespeeld te hebben. Door het gestaakte duel van sv Loosduinen is dit nog niet officieel. Op Houtrust had Duindorp sv bij rust een 2-0 voorsprong opgebouwd. In de tweede helft kon Joery Verbeek nog een tegentreffer maken namens de Poeldijkers: 2-1.

(Klik HIER voor meer foto’s van Ariston’80-DUNO)