Zaterdag 3A/B: DSVP houdt FC Skillz lang bij, punt voor sv Loosduinen

|||||||||||||||||||||||||

FC Skillz heeft het de laatste weken zwaar in de competitie. Ook DSVP hield lang stand tegen de Haagse nieuwkomer, maar moest toch het hoofd buigen. Quick Steps verloor van Duindorp sv en sv Loosduinen hield Naaldwijk knap op een gelijkspel.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Sharon Marica & Aad van der Knaap

3e klasse A

Gouda-Blauw Zwart

Blauw-Zwart was ook tegen laagvlieger sv Gouda niet opgewassen en moet ondertussen toch achterom gaan kijken. De zo ruime voorsprong op de achtervolgers slinkt na de 2-1 nederlaag in Gouda. Voor het team van Jos van der Helm zaak om de komende weken uit een ander vaatje te tappen.

3e klasse B

FC Skillz – DSVP

FC Skillz was aanvallend ingesteld tegen DSVP, dat met man en macht verdedigde en loerde op de counter. Deze tactiek leek te werken, want de club uit Pijnacker kwam op voorsprong door een treffer van Joey Zonneveld. Na de gelijkmaker van Joël Mayala kwam FC Skillz kort daarna meteen op voorsprong door een doelpunt van Ferrani Florencia, die drie verdedigers het nakijken gaf en verwoestend uithaalde: 2-1. (Foto’s boven en onder: Sharon Marica)

DSVP herpakte zich en kwam nog voor rust terug tot 2-2 door een doelpunt van Dylan de Haan. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg weer op voorsprong dankzij de tweede treffer van Mayala. In blessuretijd zorgde Aimen Said voor een 4-2 eindstand.

Quick Steps-Duindorp SV

Op een hobbelig veld konden Quick Steps en Duindorp sv weinig voetbal laten zien. Het kwam in de derby vooral aan op karakter en wilskracht. De mannen van trainer Remco Torken hadden hier het meeste van in huis. Door drie doelpunten van Mitch Verbruggen en een goal van Dani Vrolijk won Duindorp sv met 2-4. Namens Quick Steps scoorden Jeremy Keus en Peter Aref. (Foto’s boven en onder: Aad van der Knaap)

DUNO-Lyra

Lyra ging de rust tegen DUNO in met een 0-1 stand op het scorebord. Uit een voorzet van Julian du Chatenier scoorde linksback Rik Kiela het openingsdoelpunt. Tien minuten in de tweede helft verdubbelde Jari van Dijk de score. Na de aansluitingstreffer van Elyseo van de Graag twintig minuten voor tijd werd het weer spannend. De bezoekers uit De Lier stelden na een treffer van Remco van Velden de zege definitief veilig: 1-3.

sv Loosduinen-Naaldwijk

sv Loosduinen veroverde een belangrijk punt tegen Naaldwijk in de strijd om lijfsbehoud. Naaldwijk begon aanvallend, maar het was Bart Ruwaard die sv Loosduinen aan een voorsprong hielp in de dertiende minuut. Pas in de 66e minuut kon Naaldwijk wat terug doen. Uit een hoekschop van Dennis van Dijk kon Demian Kok met het hoofd de 1-1 scoren. Naaldwijk zette door en kwam door een kopbal van Danny Niël op een 1-2 voorsprong. sv Loosduinen gaf niet op en veroverde zeven minuten voor tijd toch nog een punt. Opnieuw was Bart Ruwaard de doelpuntenmaker: 2-2.