Zaterdag 3A/B: Lyra tegen sv Loosduinen kleurt rood

Blauw-Zwart hield een broodnodig punt over aan het duel met Sporting Leiden. Voor DUNO lijkt degradatie nog een kwestie van tijd na de nederlaag tegen Naaldwijk. Verburch klom naar de vierde plaats na een zege op KMD. Ariston’80 won van Quick Steps.

3e klasse A

Blauw Zwart – Sporting Leiden

Blauw-Zwart leek na de eerste helft weer op een nederlaag af te stevenen. Tegenstander Sporting Leiden bouwde een 0-2 voorsprong op. Pas halverwege de tweede helft kon de Wassenaarse thuisploeg iets terug doen. Koen van Schie schoot de aansluitingstreffer binnen. Even later kwam Blauw-Zwart door een eigen doelpunt van de bezoekers op gelijke hoogte: 2-2. Na een rode kaart moest een kwartier voor tijd Tommy de Jong vroegtijdig gaan douchen, maar in de stand kwam geen verandering meer.

3e klasse B

Verburch – KMD

Verburch was streekgenoot KMD met 2-1 de baas. Een score die al voor rust bereikt was. Al na zes minuten opende de Poeldijkse thuisploeg de score door een treffer van Tim van Luijk. Tien minuten later kon Dylan Groen de stand weer gelijktrekken van dichtbij. Luc van der Knaap bracht daarna de 2-1 op het bord en dat bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt.

Naaldwijk – DUNO

Naaldwijk drukte DUNO nog dieper in de degradatiezorgen. De Westlandse formatie kwam door een treffer van Danny Niël in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Nog voor de thee kon Jordy van Calsteren de voorsprong verdubbelen uit een voorzet van Tim Zwinkels. Na rust bleven de treffers lang uit. Pas in de slotminuut stelde Bram van den Bos Danny Niël in de gelegenheid de 3-0 eindstand op het bord te zetten.

Lyra – sv Loosduinen

sv Loosduinen pakte weer een belangrijk punt in het duel met het sterke Lyra. Er had wellicht meer ingezeten, want de Loosduiners hadden na een half uur spelen een man meer op het veld staan. Mike Bruggeling moest met rood het veld verlaten. Ook in de tweede helft kreeg Lyra rood. Nu was Marc den Toom degene die vroegtijdig kon gaan douchten. Doelpunten vielen er niet in het duel, maar ook sv Loosduinen kwam niet ongeschonden uit de strijd. Ook Nick Voorham kreeg de rode kaart voorgehouden: 0-0.

Ariston’80 – Quick Steps

Onderaan de ranglijst won Ariston’80 het belangrijke duel van Quick Steps. De studenten van trainer Martin de Graaf (foto) namen voor de rust een 3-0 voorsprong door treffers van Mervin Hansen, Nicolaas Fernandez en Jorge Bonekamp. In de tweede helft kwam de 4-0 op het bord na een doelpunt van Stijn Franke. Quick Steps kwam daarna nog enigszins terug in het duel. Ricardo van Ballegooien en Yovani Staal gaven de stand een nog wat draaglijker aanzien voor de Nijkerklaan-bewoners: 4-2.