Zaterdag 3B/3C: Spannende weken voor sv Loosduinen en Quick Steps

||||||||||||||||||||||

In de derde klasse B wonnen Naaldwijk (4-1), KMD (4-0) en Verburch (5-0) zonder noemenswaardige problemen, in 3C waren MVV’27 (4-0 tegen FC Vlotbrug) en Vierpolders (3-1 tegen VDL) in eigen huis te sterk.

Tekst: Hans Kulk             |     Foto’s: Luuk Jansen & Danny Ploegaert

Derde klasse B

Schipluiden – Naaldwijk

Na een lastige beginfase zette Naaldwijk de wedstrijd tegen Schipluiden naar haar hand. Op zeer warm kunstgras stonden de witkielen halverwege op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Danny Niël. Direct na rust zorgde diezelfde speler ook voor de 0-2. Uit een voorzet van Wouter van Alphen schoot Jeroen Vogels alle spanning uit de wedstrijd: 0-3. Nadat Floris Groot zelfs voor de 0-4 had gezorgd, redde Koen Göbel namens Schipluiden de spreekwoordelijke eer: 1-4

KMD – sv Loosduinen

KMD had in Wateringen geen kind aan sv Loosduinen. Na drie minuten stond het al 1-0 voor de withemden. Jesse de Waard verschalkte doelman Pieter Blanken van sv Loosduinen met een schot vanaf de middellijn: 1-0. Amper tien minuten later werd de score verdubbeld door Arend Balijon: 2-0.

Qua doelpunten leek de tweede helft een kopie van de eerste helft. Nadat Jesse de Waard zijn tweede van de middag aantekende (3-0), deed Arend Balijon even later precies hetzelfde: 4-0. (Foto’s boven en onder: Luuk Jansen)

sv Loosduinen stelde daarentegen teleur. De Peenbuikers wisten het de Wateringers zaterdagmiddag niet moeilijk te maken en moeten nog altijd vrezen voor directe degradatie of nacompetitie.

Quick Steps – Verburch

Aan de Nijkerklaan wist Quick Steps niet te imponeren tegen Verburch. De ploeg van Eki Korte kreeg maar liefst met 0-5 klop van de bezoekers uit Poeldijk. Voor de Westlandse derdeklasser scoorde Joeri Verbeek viermaal. Terence van den Berg was de andere doelpuntenmaker. Voor het Haagse Quick Steps is het één voor twaalf. Directe degradatie dreigt voor Korte en consorten. Verburch vindt zichzelf terug op de vierde plek in 3B.

Derde klasse C

MVV’27 – FC Vlotbrug

MVV’27 behaalde een simpele overwinning tegen hekkensluiter FC Vlotbrug. Na een 2-0 ruststand werden de bezoekers naar een 4-0 nederlaag gespeeld. Dennis Louter zorgde uit een strafschop voor de 1-0 voorsprong. Acht minuten voor rust vergrootte Lourens van Rooijen naar 2-0. Door twee treffers van Rick Zwaard stond er na negentig minuten 4-0 op het scorebord van de Maaslanders, die lekker relaxt in de middenmoot van de derde klasse C bivakkeren. Tegenstander FC Vlotbrug moet daarentegen vrezen voor directe degradatie. (Foto’s boven en onder: Danny Ploegaert)

Vierpolders – VDL

In Vierpolders kwam VDL er de eerste helft nauwelijks aan te pas. Bij rust stond de ploeg uit Maassluis dan ook terecht met 3-0 achter. Na de pauze deelden de bezoekers wat speldenprikjes uit, maar verder dan een doelpunt van Fred van Maaswaal kwam VDL niet. Met nog drie duels op de speelkalender is de derdeklasser uit Maassluis wel zo goed als veilig.