Zaterdag 3B/C: Quick Steps moet vrezen voor degradatie

DSVP liet dure punten liggen Schipluiden. Quick Steps deed ook geen goede zaken door thuis gelijk te spelen tegen Lyra. Naaldwijk had geen kind aan KMD in de Westlandse derby.

Tekst: Hans Kulk     |     Foto’s: MFH-Design

Derde klasse B

Schipluiden – DSVP

DSVP had de punten in Schipluiden goed kunnen gebruiken, maar de ploeg van Dennis van den Steen ging met 1-0 onderuit. Ruben van der Windt scoorde voor de thuisclub. Als de blauw-witten aanstaande dinsdag het eerder tegen Duindorp SV gestaakte duel winnend afsluiten (stand 3-1, nog elf minuten te spelen – red.) zijn Van den Steen en consorten definitief veilig.

Quick Steps – Lyra

Quick Steps en Lyra kwamen aan de Nijkerklaan in Den Haag niet te scoren. Een gemiste kans voor de thuisclub dat hierdoor veroordeeld is tot de nacompetitie. Komend weekend is de ploeg van Eki Korte de tegenstander van sc Monster, dat haar kampioensduel speelt.

KMD – Naaldwijk

Naaldwijk had in Wateringen geen kind aan KMD. Voor rust opende Jeroen Vogels de score (0-1) voor de Naaldwijkers, na de pauze gevolgd door een slim genomen vrije trap van Floris Groot: 0-2. Vlak voor tijd bracht Boy Verwoerd de spanning weer volledig terug met de aansluitingstreffer (1-2), maar amper twee minuten later schoot Danny Niël de 1-3 eindstand op het scorebord.

Derde klasse C

Zuidland – VDL

In Zuidland ging VDL kansloos onderuit bij de nummer twee uit de derde klasse C. Na een 2-0 ruststand verloor de ploeg uit Maassluis uiteindelijk met 5-1. Tom Stigter nam namens de bezoekers de 2-1 voor zijn rekening. Bij winst op kampioen VFC, komend weekend in Maassluis, speelt VDL óók volgend in de derde klasse.