Zaterdag 3B/C: sc Monster en FC Skillz laten beide punten liggen

||||||||||||||||||||||||||||||||||||

FC Skillz had het zwaar tegen Duindorp SV, maar kon een 1-0 achterstand toch nog gelijktrekken. Het leverde geen verdere schade op, omdat ook Sportclub Monster tegen DSVP niet tot winst kwam. De derby tussen VDL en MVV’27 in 3C eindigde in een zege voor de Maaslanders.

Tekst: Roland van der Linden  & Eric de Wit      |      Foto’s: Eric de Wit

Duindorp SV – FC Skillz

FC Skillz probeerde tegen Duindorp SV het spel te maken, maar vond het lastig voetballen op het gras van Houtrust. In de eerste helft kwam FC Skillz er een aantal keren goed door via de rappe Yassin Chentouf, maar het scorend vermogen liet te wensen over. Duindorp SV kwam zelf ook een keer in een één-op-één situatie via Damian Mallee, maar doelman Giovanni Spaan verkleinde zijn doel goed. In het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde. FC Skillz viel aan en Duindorp SV hield tegen en gokte op de counter. Dit laatste leverde de thuisploeg in de 79e minuut zelfs een 1-0 voorsprong op. FC Skillz bleef ondanks deze tegenslag het geloof houden en zocht naar de gelijkmaker. In de 94e minuut kon Abdel Tufi de 1–1 aantekenen.

DSVP – sc Monster

Monster begon direct druk te zetten op het doel van DSVP en dat resulteerde in een strafschop na zes minuten spelen. Ruben de Groot nam plaats achter de bal op elfmeter maar doelman Dave Hes bleek moeilijk te passeren. Twee minuten later was het dan toch raak voor de equipe van Marco Meijer. De eerste inzet werd wederom geweerd door Dave Hes, maar in de rebound van Ruben de Groot was hij kansloos. Een aantal minuten later hadden de Westlanders al op een 2-0 voorsprong kunnen komen maar het schot van Ersin Korkmaz ging hoog over.

De eerste doelgerichte kans voor de thuisploeg kwam na twintig minuten, maar ook dit schot ging over. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft kwam DSVP langszij. Een diagonaal schot van Rowdi Nobbe in de kruising bleek onhoudbaar voor de doelman van sc Monster. Het spel werd gedurende de eerste helft steeds fysieker en de medische staf van beide teams maakte overuren.

Ook in de tweede helft veel overtredingen en arbiter Jordy Wals moest een aantal keer naar zijn borstzakje grijpen om een gele kaart te tonen. Het spel ging over en weer en beide ploegen kwamen niet tot scoren. In de laatste fase van de tweede helft was sc Monster enkele malen dicht bij de winnende treffer, maar het net werd niet gevonden. DSVP kreeg in de slotseconde nog de grootste kans om uiteindelijk toch de volle winst te pakken maar Dylan de Haan kreeg de bal van dichtbij niet over de doellijn.

Schipluiden – DWO

DWO trof in vv Schipluiden een lastige tegenstander. De bezoekende equipe van het trainersduo Jean-Louis Costa da Gomez en Wouter van Ginkel bleef met 0-1 nipt aan de goede kant van de score. Op aangeven van Jeremy Burke scoorde wie anders dan Chadion Melfor de enige en dus winnende treffer.

3e klasse C

VDL – MVV’27

De streekderby tussen VDL en MVV’27 leverde voor de rust maar bar weinig spektakel op. Beide teams zochten de kleedkamer op met de brilstand op het scorebord.  Tien minuten in de tweede helft nam MVV’27 de leiding in het duel door een treffer van Luuk van Strijen, die profiteerde van het feit dat de doelman van VDL de bal niet klem vast had. VDL kon het tij niet meer keren en eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Kees Ketting.