Zaterdag 3B/C: Sportclub Monster neemt koppositie over van FC Skillz

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

In een rechtstreekse confrontatie om de eerste plaats won Sportclub Monster in het hol van de leeuw van FC Skillz. De overwinning leverde de Westlanders de eerste plaats op. In 3C wonnen zowel VDL als MVV’27 hun duels.

Tekst: Roland van der Linden       |   Foto’s: Aad van der Knaap & Hans Wüstefeld

3e klasse B

De kraker tussen FC Skillz en SC Monster werd druk bezocht door veel supporters van beide ploegen. De thuisploeg begon met goed veldspel, maar ook de Westlanders lieten zich niet onbetuigd. Het duel ging het eerste half uur gelijk op, maar het was Sportclub Monster dat uit haar eerste kans scoorde. Jordy van Maanen zorgde na 26 minuten spelen voor de 0-1. Na het doelpunt bleef het spel over en weer gaan en was het genieten voor de neutrale kijker.

Na de thee zocht de equipe van trainer Oussama Bekkaoui volop de aanval op zoek naar de gelijkmaker. De inmiddels ingevallen Ferrani Florencia ging voorop in de strijd, maar de bezoekers hadden het achterin goed voor elkaar met het hardwerkende en solide centrum Ruben de Groot en Keke Stam. (Foto’s boven en onder: Aad van der Knaap)

In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam FC Skillz nog een aantal keer dreigend voor het doel. Een schot van Farid Overman werd van de lijn gehaald en een bekeken bal van invaller Murat Asig belandde op de lat. De gelijkmaker bleef uit en de zege was voor Sportclub Monster.

Vervolg

Schipluiden was op eigen veld KMD de baas. De ploeg van trainer Benjamin van der Zwan gaf de zege op FC Skillz een goed vervolg. Door doelpunten van Chris van Beurden en Rick Schilperoort werd de 2-1 eindstand al voor de rust op het scorebord gezet. Dylan Groen scoorde het enige doelpunt voor de Wateringers.

In Poeldijk konden Verburch en Lyra het net niet vinden. Met het 0-0 gelijke spel schoten beide ploegen niet veel op. Verburch bezet de vierde plaats met 32 punten uit 18 duels. Lyra heeft nog steeds twee punten achterstand en staat vijfde. (Foto’s boven en onder: Hans Wüstefeld)

3e klasse C

MVV’27 pakte een broodnodige overwinning op sc Botlek. In Spijkenisse werd het duel beslist door een enkel doelpunt. Al in de tiende minuut nam MVV’27 de leiding door een doelpunt van Luuk van Strijen. De equipe van trainer Marcel van Wieren gaf die voorsprong niet meer uit handen: 0-1.

Ook VDL was aan de winnende hand. De wedstrijd tegen GHVV’13 werd in een overwinning omgezet. Rodney Remmerswaal zorgde voor een 1-0 voorsprong, waarna Ilkay Mermer kort daarna de tweede treffer van de club uit Maassluis aantekende. De 2-0 was ook de eindstand.