Zaterdag 3B/C: Winst voor koplopers Sportclub Monster en FC Skillz

||||||||||||||||||||||||

In 3B leden de topploegen geen puntverlies. Sportclub Monster boog tegen Naaldwijk een vroege achterstand om in een overwinning, FC Skillz en DWO waren ook aan de winnende hand. In 3C konden zowel VDL als MVV’27 geen potten breken.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Aad van der Knaap

3e klasse B

Sportclub Monster – Naaldwijk

Naaldwijk kwam tegen koploper Sportclub Monster vlammend uit de startblokken. Binnen twee minuten kon Danny Niël door goed storen de 0-1 binnenschieten. Sportclub Monster voerde langzaam de druk op, maar Naaldwijk hield tot vlak voor rust stand. De thuisclub kon een strafschop niet langs de Naaldwijkse keeper krijgen, maar vlak voor thee kon Jordi van Maanen met een kopbal de 1-1 aantekenen.

Pas halverwege de tweede helft kon sc Monster opnieuw scoren. Weer was Jordi van Maanen scherp in de afwerking. Kort voor het eindsignaal voltooide Van Maanen zijn hattrick, waardoor het duel eindigde in 3-1.

FC Skillz – Ariston’80

FC Skillz boekte een zakelijke overwinning op Ariston’80. In een rommelige eerste helft kwam de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk door, maar dit leidde niet tot echt grote kansen. In de 33e minuut kwam FC Skillz op voorsprong. Reda Reddam gaf de bal voor, waarna Samir el Moussaoui de bal doorkopte. Vanuit de zogeheten ‘kluts’ maakte de Delftse studentenvereniging een eigen doelpunt: 1-0.

In het tweede bedrijf maakten voor FC Skillz JO-18-spelers Abdisami El Bouzrouti en Arda Hosgul hun officiële debuut en zij zorgden meteen voor de meeste dreiging samen met de inmiddels ingevallen Edmond Bennett-Douglas en Michelangelo da Silva. Beide teams gingen op zoek naar een treffer. De onvermoeibare Farid Overman stelde Fouad Boutachkourt in staat om de 2-0 te scoren.

DWO – Lyra

DWO blijft geloven in haar kansen. De club uit Zoetermeer schoof Lyra met 2-0 aan de kant. Jeremy Burke nam beide treffers van DWO voor zijn rekening. Door de zege staat DWO nog steeds op een keurige derde plaats met zeven punten achterstand op koploper Sportclub Monster.

3e klasse C

OVV – MVV’27

De twee regioteams in 3C stonden na negentig minuten voetballen met lege handen. MVV’27 stelde zwaar teleur met een nederlaag tegen hekkensluiter OVV. De ploeg uit Oostvoorne kon dankzij de 3-0 overwinning de laatste plaats overdoen aan sc Botlek.

VDL – Rijnmond Hoogvliet Sport

Ook VDL beleefde weinig plezier aan haar duel met Rijnmond Hoogvliet Sport. De club uit Maassluis ging met 1-5 ten onder bij. Pas bij een 0-3 achterstand kon VDL voor het eerst zelf een doelpunt maken. Joey van Eijk bracht de 1-3 op het bord. Daarna gooiden de bezoekers het duel definitief op slot: 1-5.