Zaterdag 3B: Spanning weer volledig terug na nederlaag FC Skillz

|||||||||||||

De zekere titel voor FC Skillz is op de tocht komen te staan na de nederlaag tegen Schipluiden. Sportclub Monster naderde de koploper tot op een punt na een ruime overwinning op KMD. DWO haalde ongenadig hard uit naar Quick Steps. Onderin pakte sv Loosduinen kostbare punten tegen Ariston’80.

Tekst: Roland van der Linden              |       Foto’s: Franca Dobbe

FC Skillz liep tegen Schipluiden tegen haar eerste nederlaag op. De thuisclub zette in de eerste twintig minuten flink druk en kwam op voorsprong uit een strafschop. Een aanvaller werd ten val gebracht in het strafschopgebied. Chris van Beurden nam de honneurs waar en schoot de penalty gedecideerd binnen: 1-0.

Na het doelpunt richtte de koploper zich op en probeerde het verschil te maken vanuit het veldspel naar voren toe. Schipluiden kenmerkte zich door veel strijd en passie. Na de doelwisseling was het spelbeeld hetzelfde. Schipluiden loerde op de counter en FC Skillz viel aan. De thuisploeg hield stand en de gelijkmaker bleef uit: 1-0.

Sportclub Monster profiteerde optimaal van de nederlaag van FC Skillz. De formatie van trainer Marco Meijer maakte korte metten met KMD en verkleinde de achterstand tot de koploper tot een punt. Met de rust stond het in Wateringen nog 0-0, maar na de doelwisseling sloeg Sportclub Monster ongenadig hard toe. Door doelpunten van Ruben de Groot (2x,) Koen Warners en Jordi van Maanen kwam een 0-4 eindstand op het bord.

Vonnis

Verburch besliste het uitduel bij DUNO al voor de rust. De hekkensluiter werd in de eerste 45 minuten al naar een 0-3 achterstand gespeeld. Luc van der Knaap, Dylan Boere en Dave Zwinkels voltrokken het vonnis over de Haagse ploeg. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en bleef de stand steken op 0-3.

Lyra kwam tien minuten voor de rust op voorsprong tegen DSVP. In De Lier tekende Thom Kuyvenhoven op aangeven van Roy van der Sar voor de openingstreffer. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Kuyvenhoven ook voor de tweede treffer voor de mannen van trainer Pim van der Hoorn. Na de thee bleven verdere treffers uit en moest DSVP de thuisreis aanvangen met een 2-0 nederlaag op zak.

Doelpuntrijk

In een doelpuntrijk duel liet DWO Quick Steps alle hoeken van het veld zien, maar kreeg ook drie tegentreffers te verwerken. Chadion Melfor had met vier treffers een flink aandeel in 9-3 overwinning. Naast een eigen doelpunt van Quick Steps scoorden ook Jeremy Burke, Nabil Benali, Daniël van Hek en Tim Lekahena namens DWO. Jovany Staal schoot alle drie de doelpunten van Quick Steps binnen.

Duindorp sv kreeg de eerste kans in het uitduel bij Naaldwijk, maar zag de bal op de lat eindigen. Even later viel de treffer aan de andere kant. Danny Niël was trefzeker voor de equipe van trainer Harry Akkermans. Na de gelijkmaker van Robin van Roon kwam Naaldwijk opnieuw op voorsprong vlak voor rust. Op aangeven van Tim Zwinkels was weer Niël doeltreffend. Na de thee breidde de thuisploeg de voorsprong uit na een benutte strafschop van Michiel van den Berg. Fransesco Fens had het laatste woord en schoot de 3-2 eindstand op het scorebord.

Op Madestein opende Ariston’80 na drie minuten al de score. Lars van Biezen werd genoteerd als doelpuntenmaker voor de ploeg van trainer Martin de Graaf. Na een half uur spelen kwam de formatie uit Loosduinen weer langszij dankzij Bart Ruwaard. Navin Ramlal zorgde er vlak voor eindsignaal voor dat sv Loosduinen de punten in eigen huis hield: 2-1.

(Klik HIER voor meer foto’s van Schipluiden-FC Skillz)