Zaterdag 3e klasse B/C: Degradatie kan DUNO niet ontlopen na verlies

||||||||||||

In 3B had hekkensluiter DUNO op eigen veld niet veel in te brengen tegen Schipluiden. sv Loosduinen moest buigen voor DWO, terwijl Quick Steps kansloos onderuit ging bij Naaldwijk. In 3C kwam MVV’27 niet verder dan een gelijkspel bij GHVV’13.

Tekst: Hans Kulk                     |    Foto’s: Franca Dobbe

DUNO – Schipluiden

Op de Haagsche Dynamiek was rode lantaarndrager DUNO geen partij voor het bezoekende Schipluiden. De ploeg van oud-DUNO-trainer Benjamin van der Zwan won na een 2-4 ruststand uiteindelijk met 2-6.

Voor de thuisclub scoorden Donny van den Hoogenband en Elyseo van de Graaf, voor de bezoekers uit Schipluiden waren Marnix Reissenweber (3x), Twan Konijnenburg (2x) en Stef Eijkelenboom trefzeker. Ondanks de nederlaag is de ploeg van Kenneth Lamens nog niet officieel gedegradeerd. Quick Steps verloor namelijk ook. Maar met nog twee duels te gaan is het verschil zes punten. Ontsnappen lijkt voor DUNO niet meer mogelijk.

sv Loosduinen – DWO

Voor sv Loosduinen breken spannende weken aan. De Peenbuikers zijn in de derde klasse B nog lang niet vrij van degradatiezorgen na het 2-3 thuisverlies tegen DWO.

De thuisploeg begon overigens alleraardigst aan het duel. Navin Ramlal schoot de blauwhemden al snel op een 1-0 voorsprong en die stand stond na 45 minuten nog steeds op het scorebord. De Zoetermeerders, spelend zonder Chadion Melfor, Jean-Pierre Nocento en Frederick Baromeo, draaiden het duel op sportpark Madestein in de tweede helft compleet om. Jersylee Riley (2x) en Tim Lekahena zorgden voor een 1-3 voorsprong, alvorens Nick Voorham de 2-3 eindstand op het scorebord bracht.

Naaldwijk – Quick Steps

Quick Steps hoopte na een 1-1 ruststand bij Naaldwijk even in een wondertje, maar kwam uiteindelijk toch van een koude kermis thuis. De ploeg van scheidend coach Eki Korte werd op sportpark De Hoge Bomen op een 5-1 nederlaag getrakteerd. Voor de Naaldwijkers troffen zowel Danny Niël als Floris Groot tweemaal doel, Jeroen Vogels scoorde eenmaal. De Haagse eer werd gered door Jovany Staal. Korte en consorten blijven hiermee voorlaatste in de derde klasse B.

3e klasse C

GHVV’13 – MVV’27

Een knotsgek duel zaterdagmiddag in Geervliet. MVV’27, op bezoek bij GHVV’13, boog een 2-0 achterstand bij rust om in een 2-4 voorsprong. Maar na de 2-4, in de tweede minuut van de blessuretijd, kwamen de Geervlieters alsnog langszij: 4-4. Voor de Maaslanders een bittere pil. In Geervliet doelpuntten Rick Zwaard (2x), Lourens van Rooijen en Dennis Terlouw.

VDL – DVO’32

VDL zag het bezoekende DVO’32 met een nipte winst vertrekken: 1-2. Rodney Remmerswaal zorgde voor het enige doelpunt voor de ploeg uit Maassluis.

(Klik HIER voor meer foto’s van DUNO-Schipluiden)