Zaterdag 4D: Bescheiden zeges voor BSC’68 en FC Zoetermeer tegen laagvliegers

In Benthuizen boekte BSC’68 een kleine overwinning op het niet al te sterke FC Banlieue. Ook FC Zoetermeer kon geen grote uitslag neerzetten tegen het zwakke SDV. SVO Buytenpark stond met lege handen na de wedstrijd tegen TOGB.

BSC’68 – FC Banlieue

BSC’68 moest hard werken om FC Banlieue naar een nederlaag te spelen. Op eigen veld kwam pas in de tweede helft de openingstreffer op het scorebord. Na een rode kaart voor Falco Henzen van scheidsrechter Glenn Berkleef moest BSC’68 met tien man verder. Het deerde de club uit Benthuizen niet. Guido de Peinder zorgde voor een 2-0 eindstand.

FC Zoetermeer – SDV

FC Zoetermeer speelde een prima eerste kwartier tegen rode lantaarndrager SDV. Uit een hoekschop kon Kevin Viejou de 1-0 aantekenen, waarna Dennis Wareman voor een 2-0 voorsprong zorgde. De mannen van trainer Leroy Vaes (foto) konden daarna hun niveau niet meer halen, waardoor SDV tot 2-2 kon terugkomen. Diep in de tweede helft wisselde FC Zoetermeer drie spelers en dit leverde nieuwe energie op. In de slotfase kon Mathijs Kox op aangeven van Billy Oudshoorn voor een 3-2 stand zorgden. Joris Bakker stelde de zege uiteindelijk definitief veilig: 4-2.

TOGB – SVO Buytenpark

Drie treffers binnen tien minuten zorgden voor een 3-0 achterstand van SVO Buytenpark bij TOGB. De Zoetermeerders, die redelijk in de wedstrijd zaten, kwamen deze klap niet meer te boven. SVO Buytenpark kwam door twee treffers van Gianni Jansen nog wel terug tot 4-2, maar stapte na negentig minuten spelen met een 5-2 nederlaag van het veld.