Zaterdag 4D: BSC’68 wint streekderby met FC Zoetermeer

In Benthuizen bleef BSC’68 aan de winnende hand. De thuisploeg versloeg streekgenoot FC Zoetermeer en houdt de derde plaats stevig in handen. SVO Buytenpark had opvallend veel moeite met SDV, maar won uiteindelijk wel.

Tekst: Roland van der Linden

Het duel tussen regiogenoten BSC’68 en FC Zoetermeer was van een matig niveau. De wedstrijd werd pas in de laatste tien minuten spannend. FC Zoetermeer kreeg pas in de slotfase haar eerste echte kans van het duel, maar kon deze niet benutten. Met nog vijf minuten te spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een treffer van Lody Dijkhuizen (foto).

FC Zoetermeer kwam daarna met tien man te staan na een kopstoot van haar aanvoerder. Scheidsechter Wim van der Plas toonde Emre Terlemis de rode kaart. BSC’68 kwam vlak voor het eindsignaal nog op 2-0. Nogmaals was Lody Dijkhuizen de doelpuntenmaker.

Slecht

SVO Buytenpark dacht een eenvoudige middag te hebben tegen het puntloze SDV. Niets was minder waar. De Zoetermeerders speelden een slecht duel en bleven met 3-2 net aan de goede kant van de score. Johnes Ktitu, Gianni Jansen en Faris Mohamed namen de treffers voor hun rekening.

Er vielen diverse grote uitslagen in de overige duels in 4D. Koploper CKC droogde Ommoord af met 9-0 en Hillegersberg was met 2-10 te sterk voor FC Banlieue. Ook de duels tussen Zestienhoven en TOGB (1-7) en NOC Kralingen en Excelsior R. (9-1) eindigden in monsterzeges.

© Haaglanden Voetbal

                                                      MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Lees verder
Net binnen