Zaterdag 4D: FC Zoetermeer simpel langs Excelsior, BSC’68 kan niet scoren

Voor BSC’68 lijkt niet meer te resten dan de nacompetitie na het gelijke spel tegen Zestienhoven. SVO Buytenpark hoopte ook op een gelijkspel, maar in de slotfase pakte Hillegersberg toch nog de volle buit. FC Zoetermeer had een makkelijke middag tegen Excelsior Rotterdam.

Zestienhoven-BSC’68

In het uitduel bij Zestienhoven kwam BSC’68 niet tot een aansprekend resultaat. De equipe uit Benthuizen bleef in Rotterdam steken op een doelpuntloos gelijkspel en kan zich inmiddels gaan richten op de nacompetitie. De achterstand op de koplopers CKC en Groeneweg lijkt inmiddels te groot.

Excelsior Rotterdam – FC Zoetermeer

Trainer Leroy Vaes (foto) kon tevreden terugkijken op het duel van FC Zoetermeer met Excelsior Rotterdam. FC Zoetermeer had 80% balbezit en creëerde veel kansen. Vijf van de mogelijkheden leverden een doelpunt op. De score had wellicht nog wat hoger kunnen uitvallen. Djamil el Messaoudi schoot de eerste twee treffers binnen. Daarna zorgden Jonas van den Hemel, Roald Houterman en Mathijs Kox voor een 0-5 eindstand.

SVO Buytenpark – Hillegersberg

SVO Buytenpark speelde een prima eerste helft tegen het sterke Hillegersberg. De Zoetermeerders lieten veel kansen liggen. Twee blessures kostten SVO Buytenpark de wedstrijd. Met name het uitvallen van Arthur Krijgsman was een groot gemis. In de laatste minuut scoorde Hillegersberg de winnende treffer. Mark van Domburgh nam de enige treffer van SVO Buytenpark voor zijn rekening.