Zaterdag 4D: SVO Buytenpark nog steeds in gevarenzone, winst FC Zoetermeer

Tegen streekgenoot BSC’68 kon SVO Buytenpark niet voor een verrassing zorgen. De Zoetermeerders vechten nog steeds voor lijfsbehoud en zullen in de laatste twee duels punten moeten pakken. FC Zoetermeer was knap te sterk voor vv Groeneweg.

BSC’68 – SVO Buytenpark

BSC’68 kreeg binnen tien minuten al drie kansen, maar Jelle Verhoef, Guido de Peinder en Falko Henzen zagen hun inzet gestopt worden door de uitstekende keeper van SVO Buytenpark. In de 21e minuut was het wel raak. Lody Dijkhuizen (foto) bracht met een snoeihard schot de stand op 1-0. BSC’68 kon niet doorpakken, waardoor de rust werd bereikt met de 1-0 op het bord.

In de tweede helft speelde de ploeg van trainer Marco Lange scherper en kreeg meer kansen. Lody Dijkhuizen nam in de 62e minuut ook de 2-0 voor zijn rekening. Uiteindelijk werd het 4-0. Joep van Straalen stelde Guido de Peinder in staat om te scoren en vlak voor het eindsignaal voltooide Lody Dijkhuizen zijn hattrick.

FC Zoetermeer – Groeneweg

FC Zoetermeer was in het eerste half uur de bovenliggende partij in het duel met titelkandidaat vv Groeneweg. Dit leverde dan ook een terechte 1-0 voorsprong op. Met een lob van ongeveer twintig meter afstand scoorde Jonas van der Hemel. Groeneweg werd daarna sterker en benutte de enige goede kans die het kreeg: 1-1. Ook na rust waren de bezoekers sterker en namen de leiding door een eigen doelpunt van FC Zoetermeer na een communicatiefout achterin.  De equipe van trainer Leroy Vaes vocht zich daarna terug in het duel. Roald Houterman scoorde uit een strafschop de 2-2 en stelde daarna met een kopbal Mathijs Kox in staat om met een omhaal de winnende treffer in het doel te leggen: 3-2.