Zaterdag 4D: Zeperd voor SVO Buytenpark, effectief FC Zoetermeer pakt winst

FC Zoetermeer boekte een keurige overwinning op het hogergeplaatste Hillegersberg. SVO Buytenpark had zich al bijna in veilige haven kunnen spelen, maar vergaloppeerde zich in het duel met FC Banlieue.

Excelsior R. – BSC’68

BSC’68 hoefde niet in actie te komen. Tegenstander Excelsior Rotterdam heeft zich teruggetrokken uit de competitie.

Hillegersberg – FC Zoetermeer

In de eerste helft hadden de thuisspelende Rotterdammers wat meer balbezit, maar was het FC Zoetermeer dat in de negentiende minuut de score opende door een doelpunt van Djamil el Messaoudi. Met de 0-1 op het bord werd ook de rust bereikt. Vlak na de hervatting verdubbelde Roald Houterman op aangeven van El Messaoudi de score. Hillegersberg geloofde het daarna wel en FC Zoetermeer speelde het duel volwassen uit. Vlak voor tijd bepaalde Mathijs Kox de eindstand op 0-3 voor het team van trainer Leroy Vaes (foto). Een terechte zege voor de bezoekers die weinig kansen tot geen kansen weggaven.

SVO Buytenpark – FC Banlieue

In Zoetermeer liet SVO Buytenpark de kans liggen om afstand te nemen van de onderste plekken. Door de 2-4 nederlaag tegen FC Banlieue en de terugtrekking van Excelsior zullen de mannen van trainer Fred van Dokkum het nog lastig krijgen om niet naar de vijfde klasse af te moeten dalen. Mark van Domburgh nam de twee treffers van SVO Buytenpark voor zijn rekening.