Zaterdag 4D: Zevenklapper FC Zoetermeer, BSC’68 onderuit bij TOGB

BSC’68 leed een nederlaag tegen TOGB en zag de achterstand op koploper CKC oplopen tot zeven punten. FC Zoetermeer maakte korte metten met FC Banlieue. SVO Buytenpark was niet opgewassen tegen NOC Kralingen.

BSC’68 speelde geconcentreerd in de eerste helft van het uitduel bij TOGB. Dit leverde de club uit Benthuizen een 0-1 voorsprong op. Een voorzet van Lijon Korving werd door Jelle Verhoef in de touwen gekopt.  BSC’68 bleef daarna goed verzorgd voetbal spelen. Guido de Peinder leverde een aantal goede voorzetten af, maar de treffer viel aan de andere kant. Vlak voor rust kon TOGB de gelijkmaker produceren. In de tweede helft was TOGB scherper en liep weg naar een 3-1 overwinning. De kampioensaspiraties van BSC’68 lijken door de nederlaag tot het verleden te behoren.

Steekpass

FC Zoetermeer speelde een matig eerste half uur tegen FC Banlieue. Pas vijf minuten voor rust viel het eerste doelpunt. De formatie van trainer Leroy Vaes veroverde de bal en na een steekpass van Jonas van de Hemel kon Florian Bus de 1-0 inschieten. Een foutje vlak voor rust stelde de Rotterdammers in staat om de gelijkmaker te scoren. In de tweede helft werden de ruimtes op het veld groter en kon FC Zoetermeer goed daarvan profiteren. De thuisploeg produceerde nog een half dozijn treffers. Roald Houterman (foto) nam er drie voor zijn rekening. De overige doelpunten kwamen op naam van Billy Oudshoorn, Djamil el Messaoudi en Dennis Wareman: 7-1.

Strafschop

SVO Buytenpark nam tegen NOC Kralingen nog wel de leiding door een treffer van Erkan Sensoy. Daarna gaven de Zoetermeerders het in korte tijd weg. Een benutte strafschop en balverlies leverden binnen twee minuten twee tegentreffers op. Het duel werd daarna minder aangenaam van beide kanten en werd er door SVO Buytenpark met 4-1 verloren.