Zaterdag 4E: Grote overwinningen voor RVC Celeritas en OLIVEO

|||||||||||||

De koplopers in de vierde klasse E hadden een prima weekend. Zowel RVC Celertias als OLIVEO  wonnen op eigen veld met grote cijfers. SEV zette het belangrijke duel tegen Graaf Willem II-VAC om in winst. Ook Vredenburch timmert goed aan de weg.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Franca Dobbe

RVC Celeritas-HPSV

RVC Celeritas deed goede zaken tegen HPSV. De politiemannen hielden voor de rust de thuisploeg enigszins bij door het lage tempo en het gebrek aan overtuiging bij de tegenstander. Bencho Calliste schoot RVC Celeritas naar een 1-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft kwam de thuisploeg lekker op schot. De 2-0 van Abdoellah Tajdirti betekende de honderdste treffer voor RVC Celeritas. Na de 3-0 van Steven Kwik leverde een zuivere hattrick van Jergo Leijdekkers een 6-0 eindstand op.

Oliveo-Semper Altius

OLIVEO deed het nog net iets beter dan de koploper. De club uit Pijnacker ging aan de thee met een 2-0 voorsprong door doelpunten van Dewie van Wichen en Tim van Rheenen. Ook voor OLIVEO was de tweede treffer de honderdste van het seizoen. In de tweede helft zette Semper Altius eerst wat druk, maar was het OLIVEO dat de controle weer overnam. Niels Bentvelzen (2x), Tim van Rheenen (2x) en Max Huurman voerden de score op naar 7-0.

Graaf Willem II/VAC-SEV

SEV verdedigde haar derde positie tegen Graaf Willem II-VAC met verve. Op de Roggewoning bereikten de beide teams de rust met de brilstand op het bord. Tien minuten in de tweede helft scoorde Jasper Koning de openingstreffer. De 0-1 bleef lang op het bord. Pas in de slotminuut kon Niels van Houwelingen de tweede Leidschendamse treffer aantekenen.

REMO-Haagse Hout

REMO deed de laatste plaats over aan De Ster. Op sportpark De Verademing startte de thuisploeg flitsend tegen Haagse Hout en kreeg een hoop kansen. Samir Ofakkir tekende voor een 1-0 ruststand. Na de thee wachtte REMO rustig af en sloeg op de juiste momenten toe. Taylor Schotte en Rutger Beers schoten REMO naar een 3-0 stand. Een kwartier voor tijd deed Haagse Hout via Burak Sarican nog wat terug: 3-1.

Vredenburch-DVC

Vredenburch versloeg na een 2-0 ruststand DVC met 4-1. Lako Hamad scoorde voor de doelwisseling beide Rijswijkse doelpunten. Mitchel Jacobs verzorgde de 3-0 waarna DVC een tegentreffer kon produceren. Rico Deekman bepaalde de eindstand op 4-1, waardoor Vredenburch nog altijd een goed uitzicht heeft op de derde plaats.

KSD Marine-De Ster

KSD-Marine nam tot twee keer toe een voorsprong tegen De Ster maar moest in beide gevallen daarna een tegentreffer incasseren. Brian Bloemink opende de score voor de ploeg van trainer Henk Baggerman. Na de gelijkmaker van David Christopher uit een strafschop zorgde Jeffrey Vink opnieuw voor een voorsprong voor KSD-Marine. De Ster kwam weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Deji Akintunde en zocht nog naar de winst. De stand bleef uiteindelijk 2-2, waardoor De Ster naar de laatste plaats zakte.

(Klik HIER voor meer foto’s van Oliveo-Semper Altius)