Zaterdag 4E: Haagse Hout handhaaft zich, treurnis bij DVC

|||||||||||||

Naast RVC Celeritas plaatsten ook Graaf Willem II-VAC en Vredenburch zich voor de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Haagse Hout won het uitduel bij KSD Marine en bleef behouden voor de vierde klasse. DVC werd het slachtoffer van de Haagse zege.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Frans de Best

OLIVEO – De Ster

OLIVEO had even de tijd nodig om op gang te komen tegen De Ster. Pas na een half uur spelen kon Noah Boer voor de 0-1 zorgen. Nog voor de rust kwam ook de 0-2 op het bord. Max Huurman liep een voorzet van Leon Woutersen binnen. Na de thee kwam de kampioen uit Pijnacker goed op gang. Invaller Dewi van Wichen schoot de 0-3 binnen. Na een treffer van Ludo van Adrichem voerde Tim van Rheenen met een zuivere hattrick de stand nog op naar 0-7.

REMO – Graaf Willem II-VAC

Graaf Willem II-VAC stond bij rust met 0-1 voor tegen REMO en kwam na de thee al vlot op 0-2. Ondanks een tegentreffer van de thuisploeg kwam Graaf Willem II-VAC niet in de problemen en liep daarna uit na een 1-7 overwinning. Laurens Bentvelzen (3x), Martijn Nieuwenhuizen (2x), Brian de Jong en Leo Dijkhuizen scoorden voor de bezoekers, die zich plaatsten voor de nacompetitie.

RAS – Vredenburch

Ook blijde gezichten bij Vredenburch, dat door een ruime overwinning ook nog op gaat voor het competitietoetje. Het ging niet van een leien dakje voor de Rijswijkers. Bij rust stond nog steeds een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft kwam RAS zelfs op voorsprong, maar Vredenburch herpakte zich goed. Door doelpunten van Richard van Trier (2x), Alex Jacobs (2x) en Lako Hamad in de laatste twintig minuten kwam alsnog een ruime 1-5 zege tot stand.

HPSV – SEV

De Leidschendammers stonden ondanks een fraaie zege op HPSV met lege handen. Paul Janssen (2x), Jasper Koning (2x), Ashray Moelchand, Ariya Farsi en Fares Daouadi bezorgden SEV een mooie 0-7 overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen. Het was niet voldoende voor een plaats in de nacompetitie.

Semper Altius – DVC

Door de overwinning van Haagse Hout werd DVC het kind van de rekening. De Delftse club kon Semper Altius één helft bijbenen. De teams gingen de rust in zonder te scoren. In de tweede helft pakte de thuisclub de winst. Mitchell Burgwal en Tony de Weerd waren verantwoordelijk voor een 2-0 eindzege.

KSD Marine – Haagse Hout

Haagse Hout won met 0-3 van KSD Marine en kon opgelucht ademhalen. Ook komend seizoen komen de Vlamenburg-bewoners uit in de vierde klasse. Mo el Kamouni nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening.