Zaterdag 4E: Koplopers verspelen geen punten, KSD-Marine overtuigt

De topploegen RVC Celeritas en OLIVEO kwamen als overwinnaar uit de strijd in hun duels met respectievelijk Semper Altius en Graaf Willem II-VAC. SEV boekte een magere zege op De Ster. Vredenburch was REMO met 3-0 de baas.

RVC Celeritas is de nieuwe koploper na de definitieve terugtrekking van HDV. De Rijswijkers wonnen de stadsderby met Semper Altius met 2-1. Na een overtreding op Bencho Calliste mocht Vialli Serbony (foto) aanleggen voor een strafschop. Dit leverde de 1-0 op. Na een half uur spelen schoof Abdullah Tjadirti de 2-0 binnen. Semper Altius speelde vooral met tien man in het eigen strafschopgebied. Een uitval vlak na rust leverde de 2-1 op uit een goed afstandsschot van Mitchell Burgwal. RVC Celeritas deed er alles om de voorsprong verder uit te breiden, maar kwam niet verder dan een bal op de lat van Bencho Calliste.

Geflatteerd

In Pijnacker won OLIVEO enigszins geflatteerd van Graaf Willem II-VAC. De bezoekers speelden verzorgd voetbal, maar konden niet tot grote kansen komen. Voor rust had OLIVEO al een 3-0 voorsprong te pakken. Niels Bentvelzen rondde als eerste een steekpass van Bob Ruigrok goed af. Bij het twee doelpunt waren de rollen omgedraaid Bentvelzen stelde Ruigrok in staat om te scoren. Vlak voor rust was de wedstrijd gespeeld. Noah Boer schoot de bal langs de keeper en zette de 3-0 op het bord. Vijf minuten in de tweede helft kwam de spanning terug nadat Gerben Pels met rood het veld moest verlaten en vervolgens Graaf Willem II-VAC door een treffer van Daniël Nolet op 3-1 kwam. OLIVEO herpakte zich van de tegenslagen en gooide het duel op slot door treffers van Ludo van Adrichem en Laurens Huurman: 5-1.

Stroef

SEV won in een stroef duel van De Ster. De Leidschendammers hadden moeite de verdedigingsmuur van De Ster te slechten. Drie kansen eindigden op de lat en vele anderen gingen verloren. Toch slaagde SEV erin om twee treffers te produceren. Paul Janssen en Michael Bolleboom bezorgden trainer Kenneth Soechit de 0-2 overwinning.

KSD-Marine boekte een overtuigende 6-0 zege op DVC. Zowel voor de rust als na de thee scoorde de thuisploeg drie keer. In het eerste bedrijf waren Roan van Baren, Brian Koster en Josh Smart doeltreffend. Later in het duel zorgden waren Smart en Van Baren weer trefzeker en vond ook Jeffrey Vink het net.

HPSV en RAS kwamen een 3-3 gelijkspel overeen. Voor RAS weer een belangrijk punt in de strijd om bij de onderste plaatsen weg te komen. Vredenburch was een maatje te groot voor REMO. De Rijswijkse ploeg staat op een vijfde plaats met een punt achterstand op Graaf Willem II-VAC.