Zaterdag 4E: OLIVEO kan niet profiteren van puntverlies RVC Celeritas

||||||

KSD Marine zorgde voor een verrassing door koploper RVC Celeritas op een 1-1 gelijkspel te houden. Alle kans dus voor OLIVEO om de kop over te nemen, maar ook de club uit Pijnacker kwam niet verder dan een gelijkspel bij Vredenburch.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Alex Pronk

KSD/Marine – RVC Celeritas

Vlak voor rust nam de koploper uit Rijswijk de leiding in het duel met KSD/Marine. Jergo Leijdekkers schoot de 0-1 op het scorebord. In deze stand kwam lang geen verandering. Met nog zes minuten te spelen redde Jacco Wevers een punt voor de thuisploeg van trainer Henk Baggerman: 1-1.

Vredenburch – OLIVEO

OLIVEO opende sterk tegen Vredenburch, maar kon het net niet vinden. Vredenburch strafte dit genadeloos af en kwam door een treffer van Gijs van der Meulen op 1-0. OLIVEO kon nog een punt redden na een treffer van Tim van Rheenen: 1-1. Door het gelijke spel staat de club uit Pijnacker nog steeds tweede met een punt achterstand op RVC Celeritas. OLIVEO heeft wel een duel minder gespeeld.

DVC – SEV

In Delft was SEV oppermachtig in de ontmoeting met DVC. De mannen van trainer Kenneth Soechit vingen de thuisreis aan met een 1-7 overwinning op zak. Jasper Koning had een prima avond met vier doelpunten. Ook Michiel van der Zwam (2x) en Michael Bolleboom scoorden. Namens DVC was Max van der Meide de doelpuntenmaker.

HPSV – Haagse Hout

De politieagenten drukten Haagse Hout dieper in de degradatieproblemen. In het Zuiderpark was HPSV met 3-1 de bovenliggende partij door treffers van Jaider Pommer (2x) en Aldo Shehu. Pommer kreeg later in het duel een rode kaart van arbiter David Coenraads.

REMO – Semper Altius

Op Sportpark De Verademing kwam REMO door goed voetbal binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. De tegenstander uit Rijswijk kwam nog voor de rust terug tot 2-2. Justin Wenkenbach en Tony de Weerd namen de doelpunten voor hun rekening. In de tweede helft was REMO de betere ploeg, maar kon de kansen niet afronden. In de slotminuut kreeg Semper Altius nog een strafschop, maar de doelman van REMO liet zich niet verschalken.